Vendégszereplés után visszatért Pécsre a vendéglátósok réme - Össze is futottunk vele

2022. november 21. hétfő 14:03

Vendégszereplés után visszatért Pécsre a vendéglátósok réme - Össze is futottunk vele

Korábban Szekszárdról érkezett hír a fizetési erkölccsel hadilábon álló vendéglői „rémről". Az elmúlt hétvégén azonban ismét Pécsett tűnt fel. Több helyi egységben fogyasztott alkoholt, aztán mindenféle mesékkel igyekezett elkerülni a számla rendezését. De újra rajtavesztett, a bűnüldözők pedig ennek okán sajnos megint nem unatkoztak.

 


A téma utcán hever - szokták mondani az elcsépelt szóvirágot. Meg a kocsmában is - tehetjük hozzá némi iróniával. Így történt ez a legutóbbi szombaton, a baranyai megyeszékhelyen. Ahol, mint derült égből a tarháló, úgy csapott le az a csaló, akinek az a kényszerképzete, hogy neki sem étel, sem ital után nem kell fizetnie a vendéglőkben, sörözőkben, éttermekben.


A férfi előbb a Rókus utcában bukkant fel, ahonnan szokásának megfelelően, ismét úgy távozott, hogy előtte nem rendezte a tartozását.

Hamarosan a Petőfi Sándor utca környékén tért be egy italkimérésbe. Ott sört, meg pálinkát kért. A viselkedésében semmi feltűnő nem akadt. Pedig a pultos hölgy - aki nem kívánt megszólalni - látott már pár csodát élete során, a söntés mögött.


Az ingyenélő azt füllentette, egy barátjára vár, aki majd hozza a pénzt. Ez azért már némileg gyanút keltett. De a sumákoló erősködött, azt találta ki, hogy abban a lépcsőházban lakik, ahol a vendéglátó-ipari egység működik. Éppen a hetedik emeletről jött le lifttel. Bár az a ház pont négyemeletes, felvonó nélkül, ami felért egy önleleplezéssel. A szélhámosok is tévedhetnek, ez lehet ebből a tanulság.

Hamarosan egy autó érkezett az üzlet elé, amit emberünk másokkal együtt szintén észlelt. Azonnal el is tűnt a mosdóban. Az alkalmazott a fürkésző érkezővel közölte, hogy a „barátja" bement az illemhelyre. A bosszús ember azonban az felelte, szó sem lehet is cimboraságról, ő ugyanis egy kárvallott. Aki követte a csalárd módon lelépő alakot, ráadásul már értesítette a rendőrséget.


A simlis erről semmit sem tudhatott, ismét szeretett volna elslisszolni. De a szerencse elpártolt tőle, a zsaruk a közelben igazoltatták. Az adatok egyeztetése után kiderült, egy „kedves" ismerőssel akadtak össze.

Előállították a kapitányságra, egyben megkezdték a tanúk felkutatását.
Eközben kiderült, az állandó tévelygőnek már komoly aktahalmaz található a viselt dolgairól a rendőrségi szekrényekben, irattárakban. Ami most újabb nyomozati részletekkel gazdagodott.

Előbb-utóbb eljuthatnak addig az ügyek addig az értékhatárig, amikor már komolyabb büntetésre is számíthat a gyanúsított. De addig még pár vendéglősnek okozhat bosszúságokat bőven. Meg azt is kockáztatja, hogy egy idegesebb kocsmáros hirtelen felindulásból megpofozza az illetőt.

A szekszárdi vendéglősöknek és rendőröknek múlt héten volt szerencséjük "hősünkhöz".


 

A rendőrség közlése szerint az egyik szekszárdi vendéglátósegységből érkezett bejelentés a napokban, hogy az egyik vendégük fizetés nélkül akar távozni az étteremből.

A járőrök rövid időn belül a helyszínre értek, ahol igazoltattak egy 43 éves pécsi férfit, aki mint kiderült csaknem 15000 forint értékben evett és ivott, de fizetni nem akart.

Az adatok ellenőrzése során kiderült, hogy a férfit a Pécsi Rendőrkapitányság ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt már körözi, ezért előállították és gyanúsítottként ki is hallgatták őt. 

November 16-án, nem sokkal dél előtt egy másik szekszárdi étteremből érkezett bejelentés, hogy egy férfi fizetés nélkül lakott jól. Ugyanaz a férfi volt, aki néhány nappal korábban is hasonlóan étkezett.

Ismét előállították, és üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon engedték.

Nem telt el másfél óra, és újabb bejelentés érkezett, ezúttal egy harmadik vendéglátóhelyről, hogy a vendégük fizetés nélkül akart távozni.

 

A nem sokkal korábban szabadon bocsátott férfi volt az ismét. Ismét előállították, s kihallgatták, de nem mondott semmit a rendőröknek tette okáról.

 

Képünk illusztráció.

Pucz Péter - Fotó: pixabay.com