Velence az őszi szünetben

2014. október 15. szerda 18:30

Velence az őszi szünetben

2 éjszaka 3 csillagos szállodában reggelis ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as, 72/210-006-os számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533, 72/210-006.  

Időpont:
Október 29-31.

Részvételi díj:
39.900 Ft/fő

1. nap: Budapest-Aquileia-Grado-Jesolo
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Délután látogatás Friuli Venezia Giulia tartomány egyik legfontosabb archeológiai lelőhelyén, a Natissa folyó partján fekvő Aquileia-ban. A csodálatos mozaik padlózattal, freskókkal díszített bazilika Világörökség része. Látogatásunk alkalmával a Santa Maria Assunta bazilika altemplomában a híres hátrafelé nyilazó magyar harcost ábrázoló freskót is megtekinthetjük. Továbbutazás a Nap Szigeteként is gyakran emlegetett Grado városába. A szigetet hídon közelítjük meg és a jellegzetes lagúna világot érintve, a távolból láthatjuk az Isola Barbana szentélyének épületét is. Végigsétálunk a történelmi belváros hangulatos kis utcáin, majd a Velence környéki szálláshelyünkre utazunk.

2. nap: Velence-Burano-Murano
Reggeli a szállodában, majd a világ egyik legszebb és legkülönlegesebb hangulatú városának, a szigetekre épült, sikátorokkal tagolt Velencének a felfedezésére indulunk. Kirándulásunk alkalmával a velencei lagúnák gyöngyszemeit és az „Úszó várost" ismerhetik meg, mely 1987 óta része az UNESCO Világörökségnek. Punta Sabbioniból bérelt hajóval utazunk a két legszebb lagúna szigetre. Burano-ra érkezve a világhírű csipkeművészet remekműveit is megcsodálhatjuk, majd szabadidő a sziget jellegzetes, színes házairól ismert festői központjában. Továbbutazás Murano szigetére, ahol rövid bemutatót is láthatunk az egyik üvegkészítő műhelyben. Érkezés Velencébe a délutáni órákban, majd gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Szt.Márk tér, Bazilika, Dózse Palota, Sóhajok hídja, Rialtó stb. Félpanzió esetén vacsora a Szt. Márk tér közelében egy hangulatos kis trattoria-ban. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban. (Hajójegy: 40 EUR/fő)

3. nap: Padova-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Veneto tartomány egyik legszebb városába. Rövid városnézés Padovában, Szt. Antal városában, ahol a legfontosabb nevezetességek közül megnézzük a Prato della Valle teret, a Bazilika épületét, a híres padovai Egyetemet és a Pedrocchi kávéházat majd programunkat az Igazságügyi Palota épületével zárjuk a Piazza delle Erbe e Frutta terén. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 39.900 Ft/fő, Félpanzió: 8.000 Ft/fő, Gyermek ár: 35.900 Ft/fő, Egyágyas felár: 8.000 Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1,5%, Adó-vevő: 780 Ft/fő, Biztosítás: 1.650 Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Aquileia kripta: 3 EUR
Dózse palot: 18 EUR
Campanile: 8 EUR
Akadémia képtár: 14 EUR
Bazilika/Tesoro: 5 EUR
Hajójegy: 40 EUR
Hajójegy 10 éves korig: 20 EUR
Hajójegy 14 éves korig: 30 EUR
Peggy Guggenheim M.: 12 EUR
Pala d Oro: 2 EUR
Idegenforgalmi adó 0,70 EUR/fő/éjszaka


(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)