Vasárnap is próbálkoztak a migránsok, Kölkednél buktak le

2021. január 10. vasárnap 20:32

Vasárnap is próbálkoztak a migránsok, Kölkednél buktak le

A rendőrök hat határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Baranya megyében - olvasható a police.hu oldalon.


A Baranya megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások vasárnap egy esetben összesen 6 határsértőt tartóztattak fel Kölked térségében. Az öt férfiből és egy nőből álló csoport tagja szír és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak - számolt be a police.hu.

Mint az a rendőrségi oldalon olvasható, két szír állampolgárságú férfit embercsempészéssel gyanúsítanak a Baranya megyei nyomozók. A két osztrák honosságú gépkocsit, valamint azok vezetőjét január 10-én délután ellenőrizték Udvar külterületén. A két 24 éves szír férfi nem tudott észszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodnak Magyarországon. A gépjárművekkel kapcsolatban felmerült a gyanúja annak, hogy migránsok tovább szállításához köthetők, ezért a rendőrök a sofőröket előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

EQM - police.hu - Fotó: pixabay.com