Várkonyi Emlékszoba nyílik a megújult Belvárosi Könyvtárban

2012. május 07. hétfő 14:44

A Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár május 16-án nyitja meg városi hálózatának felújított könyvtárát a Király utca 9. szám alatt.

A megnyitó ünnepségre 17 órától kerül sor a Belvárosi Könyvtár szolgáltatói terében. A kamarazenével színesített díszbeszédeket Várkonyi Nándor író, szerkesztő, kultúrtörténész hagyatékából berendezett emlékszoba-avatás követi.

18 órától „Pergő évek" címmel Várkonyi Nándor irodalmi est várja látogatóit. Az íróról unokái, Kende Ágnes és Kende Katalin emlékeznek meg. Az este során az érdeklődők bejárhatják a megújult könyvtár nyilvános tereit, valamint megtekinthetik a felújítás előtt álló oktatói és rendezvény helyiségeket.

A Belvárosi Könyvtár jelenleg rendelkezésre álló 15 000 kötetes könyvállománya két megszűnt gyűjtemény (Ifjúsági Ház, Dr. Berze Nagy János Fiókkönyvtár) állományának összevonásából jött létre. A változatos kínálatban a felnőttek és a gyerekek egyaránt megtalálhatják kedvükre valót. Az új könyvtárban kialakított újságolvasó-sarokban 37 féle újság és folyóirat közül válogathatnak a könyvtárlátogatók. Térítés ellenében internethasználat, fénymásolás és nyomtatás is biztosított.