Vári Attilával folytatódott a Magunk között című, pécsi időseknek szóló beszélgetéssorozat

2019. március 07. csütörtök 18:51

Vári Attilával folytatódott a Magunk között című, pécsi időseknek szóló beszélgetéssorozat

Magunk között címmel indított útjára tavaly egy pécsi időseknek szóló beszélgetéssorozatot Őri László alpolgármester. Csütörtökön a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vári Attila volt a vendég.  

 

 

A Felsőbalokány utcai nyugdíjasház termét megtöltötték az érdeklődők, nekik Vári Attila a sportolói élményeiről, a kezdetekről, nehézségekről és sikerekről is beszélt.

Mint mondta, számára fontos, hogy ne csak űzze, hanem beszéljen is a sport fontosságáról. - Sok olyan intézménybe látogatunk el, köztük iskolákba, ahol tudunk beszélni a sport fontosságáról és szerepéről a mindennapokban - mondta Vári Attila. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó hozzátette: szerinte nagyon jó kezdeményezés az idősek számára létrehozott találkozó.

A szépkorúaknak szervezett délután házigazdája, Őri László alpolgármester beszámolt arról, hogy az elmúlt években különböző programokon számos alkalommal találkozott idős pécsiekkel, s azt tapasztalta, sokan magányosnak érzik magukat, a mindennapokban nem ritkán a televízió az egyetlen társuk. Ezért döntött úgy, hogy elindítja a hiánypótló rendezvénysorozatot.

A csütörtöki rendezvény nem az első a sorban, emlékeztetett Őri, hiszen korábban Pécs első ejtőernyőse, illetve egy senior triatlonista volt a vendég tavaly év végén.

Őri László hangsúlyozta, negyedévente szeretnének olyan délutánokat tartani, amikor a sport, a közélet és a kultúra jeles pécsi képviselői beszélgethetnek a pécsi idősekkel. Legközelebb Rázga Miklós, a pécsi teátrum igazgatója érkezik.

 

Forrás: Pécs önkormányzata