Vádat emeltek a pécsi dohánybolt kirablója ellen

2021. június 30. szerda 09:24

Vádat emeltek a pécsi dohánybolt kirablója ellen

A Pécsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat az ellen a tamási fiatalember ellen, aki március végén Pécsen kirabolt egy dohányboltot.  

 

A vádirat szerint a férfi 2021 tavaszán munkahellyel, állandó jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy bűncselekmény elkövetésével fog pénzt szerezni.

Ennek érdekében március 24-én, délután tamási lakóhelyéről Pécsre utazott a barátaihoz, akikkel a kora esti órákig italozott, illetve filmet nézett.

18 óra 30 perc körüli időben úgy döntött, hogy a tervezett bűncselekményt végrehajtja és a barátjának lakásához közeli Nemzeti Dohánybolt bevételét erőszakkal megszerzi.

Átöltözött, felvette a kifejezetten e célból magával hozott váltóruháját, és magához vett egy kb. 15 cm pengehosszúságú konyhakést, majd nem sokkal zárás előtt belépett a szomszédos trafikba.

A férfi az eladónőre fogta a kést, és a bevétel átadását követelte. A fenyegetést azzal nyomatékosította, hogy két kézzel rázni kezdte a pultra szerelt plexit, abba kapaszkodva felugrott a pultra, és a kést a plexin keresztül fogta rá a pult mögött hátrálni próbáló eladónőre.

A fenyegetés hatására az eladónő a kasszában lévő alig 150.000Ft készpénzt átadta a férfinak, aki ezután távozott a dohányboltból.

A letartóztatásban lévő férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség