Újmohácson és Homorúdon is elfogtak migránsokat

2022. január 20. csütörtök 10:28

Újmohácson és Homorúdon is elfogtak migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök január 19-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 197 illegális határsértővel szemben intézkedtek.

 

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, tunéziai, guineai, iraki és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 7 esetben összesen 53 határsértőt tartóztattak fel Újmohács, Katymár, Homorúd, Bácsbokod, Dunafalva, Csátalja és Tataháza közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 18 esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa, Szeged-Gyálarét, Csanádpalota, Öttömös, Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Üllés és Röszke közigazgatási területén.

Békés megyében, Békéscsabán 1, Budapesten további 1, Komárom-Esztergom megyében, Esztergomban 1, Pest megyében, Vác belterületén szintén 1 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben Bács-Kiskun megyében a rendőrök összesen 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Képünk illusztráció.

Forrás: police.hu