Újabb tükröt tört le egy feldühödött sofőr, vádat emeltek ellene

2017. szeptember 07. csütörtök 10:01

Újabb tükröt tört le egy feldühödött sofőr, vádat emeltek ellene

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt az ellen a pécsi fiatalember ellen, aki közlekedési szituációból adódó nézeteltérést követően egy alkalommal ráütött a mögötte haladó személygépkocsi visszapillantó tükrére és ezzel letörte azt.

A férfi Pécs uránvárosi részén közlekedett személygépkocsijával, amikor kikanyarodott egy másik gépkocsi elé. A gépkocsi vezetője a manővert veszélyesnek ítélte meg, ezért rádudált a vádlottra. A közelben lévő piros lámpánál feltorlódott a kocsisor, ezért mindkét autó megállt.

A vádlott kiszállt a személygépkocsijából, szitkozódva a mögötte álló autóhoz ment, majd egy alkalommal ráütött annak bal oldali visszapillantó tükrére. Az ütéstől a tükör letört és ezzel a gépkocsiban 8.000,- Ft kár keletkezett.

A pécsi férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy megriassza azokat, akik a cselekményt észlelték. Így a magatartás garázdaság vétségének minősül, amit a törvény két évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Forrás: Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség