Újabb százmilliókkal támogatta meg a kormány az új pécsi vásárcsarnok építését

2020. október 06. kedd 14:22

Újabb százmilliókkal támogatta meg a kormány az új pécsi vásárcsarnok építését

A legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, amely szerint a kormány 416 millió forint többletforrást biztosít az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez.

 

A beruházáshoz a területi- és településfejlesztési operatív program pályázatán 2,5 milliárd forintot nyert el a város még 2016 végén, az akkori tervek szerint az összeg teljes egészében fedezte volna a beruházást.

 

 

A kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzésen múlt év nyarán - az előző városvezetés idején - hirdettek győztest, de a nyertes B Build & Trade Kft. valamivel több, mint hárommilliárd forintos ajánlata miatt kiegészítő forrás bevonása vált szükségessé.

Az önkormányzat a különbözet csökkentése érdekében tartalékforrásokat mozgósított, egyúttal többlettámogatási igényről szóló szerződésmódosítási kérelmet nyújtott be.

Az október 5-ei Magyar Közlönyben megjelent az a döntés, amely az igényelt többlettámogatás összegét teljes egészében biztosítja Pécs számára.

Pécs önkormányzata közleményben üdvözölte a kormány döntését, amellyel véleményük szerint korrekt, szakmai lépést tett annak érdekében, hogy az új vásárcsarnok biztosan megvalósuljon.

 

 

A kivitelezésre kiírt közbeszerzés eredményességéről szóló tájékoztató szerint a több mint 13 ezer négyzetméteres telken megépíteni tervezett új pécsi vásárcsarnok 5600 négyzetméteres alapterülettel nyílik majd meg, és csaknem hetven parkolóhely és hűtőház tartozik majd hozzá.

 

EQM