Újabb óvoda és bölcsőde újult meg a Kertvárosban, félmilliárdot költöttek rájuk

2018. október 10. szerda 11:13

Újabb óvoda és bölcsőde újult meg a Kertvárosban, félmilliárdot költöttek rájuk

Csaknem félmilliárd forint felhasználásával a Testvérvárosok terei óvoda és a Kiskuckó bölcsőde esett át korszerűsítésen. Azt intézmények átadását hétfőn tartották. 

 

A kertvárosi óvoda és bölcsőde megérett a felújításra, hiszen - bár harminc éve épület mindösszesen - az építkezéskor használt technológia felett eljárt az idő, emellett szerkezeti megerősítésre is szorult a létesítmény.

Mint azt Őri László a megújult épületegyüttes átadása kapcsán elmondta, a 450 millió forintos átfogó felújítás során korszerűsítették a gépészeti és villamossági rendszert, kicserélték az ajtókat, ablakokat, új tornaszoba épült, s megújultak a mosdók is.

Az alpolgármester jelezte: ezekben az években Pécsett a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb intézményfelújítása zajlik. Mintegy 2,5 milliárd forint felhasználásával tucatnyi óvoda és mintegy féltucatnyi bölcsőde szépült és szépül meg.

A városvezetés az intézményfelújítási program összeállításakor arra törekedett, hogy lehetőség szerint minden pécsi városrész részesülhessen a fejlesztésekből - Uránvárosban, Kertvárosban, a Mecsek-oldalban, a keleti városrészben, a belvároshoz közel is van már teljesen felújított intézmény.

Az alpolgármester közölte, az óvoda- és bölcsődefelújításokkal a gyermeket vállaló, nevelő családokat támogatja az önkormányzat, hiszen minden szülő számára fontos, hogy ezekben az intézményekben a lehető legjobb körülmények között legyenek a gyermekek - ezt kisgyermekes szülőként maga is átérzi.

 

Forrás: Pécs önkormányzata