Új, menő szakok indulnak a PTE Művészeti Karán

2021. január 22. péntek 12:02

Új, menő szakok indulnak a PTE Művészeti Karán

A PTE Művészeti Karán két új szak indul szeptemberben, ehhez viszont a leendő hallgatóknak már most, legkésőbb február 15-ig kell a felvi.hu oldalon rögzíteniük a jelentkezésüket. 

 

 

Divat- és textiltervezés:

"A Divat és textil specializáció 2021 őszétől hangulatos kézműves környezetben kezdi meg működését az egykori Zsolnay rezidencia fölújított épületében. Öltözéktervező és autonóm textilművészeti csoportokban biztosítunk BA továbbtanulási lehetőséget a textilművészet iránt érdeklődők számára.

Az öltözéktervező csoportban célunk, hogy a hallgatók megismerjék a funkcionális és esztétikus ruházat tervezésének alapjait, folyamatát, hangsúlyt fektetve az alkotás szerepére, a kísérletezésre és a tervezői gondolkodás elsajátítására. A képzés során a hallgatók megszerzik azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek fejlesztik a kreatív képességeket, és megalapozzák személyes stílus kialakítását.

Az autonóm textilművészeti csoportban a szövött kárpit (Gobelin) professzionális képzésére alkalmas műhelyben, a klasszikus technikai alapozás mellett elsősorban a szövéssel összefüggő kísérletekre teremtünk lehetőséget. A kárpitművészeti képzésnek ideális beágyazódást teremt a PTE MK oktatási struktúrája, amelyben az országban egyedülálló módon a képzőművészeti és iparművészeti képzés egy karon belül szabad áthallgatási lehetőséget biztosít minden egyetemi polgár számára."

Intermédia-művész:

Intermédia-művész képzésünk a kortárs művészet legújabb kihívásaira készíti fel hallgatóit. Lehetőséget kínál a kreatív képességek kibontakozására a public art, a street art, a közösségi művészet, a videó- és a médiaművészetek, a performatív- és idő alapú művészetek, a konceptuális művészet, az új média, az installáció, vagy bármely köztes, kísérleti média területén.

A pécsi képzést a tudomány, a technika és a művészet területeinek egységben látása, az alkotás és a kutatás szoros kapcsolata jellemzi. Fontos szerep jut a projektalapú együttműködésnek, ahol a hallgatók társadalom- és médiakutatókkal, művészekkel dolgoznak közösen.

Olyan hallgatókat várunk, akik aktív és kreatív módon szeretnének jelen lenni az információs társadalom mozgásaiban, miközben az új médiumok használatával korszerű, autonóm művészeti produkciókat hoznak létre.

A szak oktatása ötéves osztatlan képzési formában történik; felvételi eljáráshoz kötött, ösztöndíjas és költségtérítéses formában is indul.

További részletek a képzésről és a felvételi eljárásról a felvi.hu-n, a www.art.pte.hu-n, illetve PTE_Intermédia facebook oldalán olvashatóak.

Képünkön Latin Anna alkotásai láthatók.

EQM