Új jáművek is segítik a természetvédelmi őrszolgálatot Kölkeden

2019. április 20. szombat 17:30

Új jáművek is segítik a természetvédelmi őrszolgálatot Kölkeden

Befejeződött a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának fejlesztését célzó projekt megvalósítása.  

 

A projekt keretében készült el az Őrszolgálat új Béda-Karapancsa Tájegységi Irodája Kölkeden, ezen kívül a Természetvédelmi Őrszolgálat monitoring és hatósági feladatainak ellátásához szükséges eszközállomány korszerűsítésére került sor, mely eszközök elsősorban a terepi munkavégzéshez nyújtanak segítséget.

A projekt megvalósításához biztosított Európai Uniós vissza nem térítendő támogatás összege a Környezeti- és Energiahatékonysági Operatív Programból 203 millió Ft.

A két elkészült épületben az irodai munkavégzéshez szükséges helyiségeken kívül tárgyaló, pihenő is kialakításra került, valamint a hatósági munkához és a vagyongazdálkodáshoz kapcsolódó eszközök tárolására is lehetőség nyílik.

Az őrszolgálat tagjainak hatósági és monitoring célú mobilitását fejlesztendő 11 db terepjáró gépjármű, 1 db terepmotor, 5 db kisgéphajó és csónakok kerültek beszerzésre.

Ezen beszerzések révén pontosabb és részletesebb monitoring adatok állnak majd az Igazgatóság rendelkezésére a védett és fokozottan védett területekről.

Forrás: DDNP