Ugyanabba a baranyai házba tört be két gazfickó

2023. március 03. péntek 13:38

Ugyanabba a baranyai házba tört be két gazfickó

Robogót, kanapét, talicskát és többek között hangfalat is elloptak egy drávasztárai házból, de a két helyi férfi nem sokáig örülhetett a zsákmánynak, elfogták őket.

 

 

A rendőrségre szerdán arról érkezett bejelentés, hogy egy drávasztárai házba betörtek, és onnan különböző tárgyakat loptak el.

A rendőrök megállapították, hogy a ház ablakát betörték, majd azon bemásztak és elloptak egy hangfalpárt, az egyik nyitott melléképületből elvittek egy kanapét, egy lakattal zárt épületrészből pedig egy robogót is eltulajdonítottak.

A rendőrök az esettel kapcsolatban egy 22 éves helyi férfit fogtak el, aki a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A házból azonban más tárgyak is hiányoztak, így a rendőrök tovább vizsgálták az esetet, majd beazonosítottak és elfogtak egy másik, 62 éves helyi férfit is, akit azzal gyanúsítanak, hogy a korábban betört ablakon keresztül bemászott az épületbe, ahonnan többek között seprűt, létrát és fémpolcot is ellopott.

A rendőrök a két férfinál megtalálták és lefoglalták az ellopott tárgyakat, amelyek eltulajdonításával a gyanúsítottak mintegy 250 ezer forint kárt okoztak a sértettnek.

A két férfi ellen lopás bűntett elkövetése miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.

Forrás: BMRFK