Úgy tűnik, a balliberális városvezetés is elismeri, hogy csaknem négymilliárd maradt a kasszában

2020. július 14. kedd 17:08

Úgy tűnik, a balliberális városvezetés is elismeri, hogy csaknem négymilliárd maradt a kasszában

Egy méltatlan vita érhet véget a szerdai pécsi közgyűlésen Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője szerint ugyanis a városvezetés által készített, a tavalyi évről szóló zárszámadás tanúsága szerint 3, 7 milliárd forint plusz volt a kasszában. Szemben azzal az állítólagos hiánnyal, amiről a balliberális városvezetők beszéltek. 

 

 

A szerdai rendkívüli közgyűlést megelőzően tartott sajtótájékoztatót kedden Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője abból az apróból, hogy holnap tárgyalják a városi tavalyi esztendőről szóló zárszámadását.

 

- Korábban is hangsúlyoztuk, hogy az előző városvezetés többmilliárdos pluszt hagyott a kasszában, amit úgy sikerült elérni, hogy nőtt többek között az iparűzésiadó-bevétel, a kiadások pedig a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően csökkentek - fogalmazott a politikus. Ezek együttes eredményeként 3, 7 milliárd forint többlet volt az önkormányzat számláján az átadás átvételkor.


Hozzátette, ezt az új, balliberális városvezetés tagadta, és nemhogy pluszról, egyenesen óriási hiányról kezdtek beszélni, annak dacára is, hogy a Magyar Államkincstár hivatalos állásfoglalásában cáfolta Péterffy Attila polgármester állítását, és megerősítette, hogy mintegy 4 milliárd forintnyi összeg van a város kasszájában

A frakcióvezető kifejtette, reméli, hogy a rendkívüli közgyűlésen pontot tehetnek a város tavalyi költségvetésével kapcsolatos hosszú és méltatlan vita végére.
Mindezt arra alapozza, mert a zárszámadási rendeletben az is szerepel, hogy a tavalyi gazdasági működés „jelentős, mintegy 3,7 milliárdos pluszban ért véget".

- Talán végre elérkezünk ahhoz a pillanathoz, amikor egyfajta konszenzus körvonalazódhat azzal kapcsolatban, hogy az előző városvezetés a felelős és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően stabil állapotban adta át a város kulcsát az új városvezetésnek - szögezte le.

M. B.