Tuzson Bence Pécsett: a kormány célja, hogy mindenki találjon munkát

2017. március 10. péntek 15:59

Tuzson Bence Pécsett: a kormány célja, hogy mindenki találjon munkát

A kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett - hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Pécsen, annak kapcsán, hogy "az Európai Unió e kérdéskört saját hatáskörébe akarja vonni". 

Tuzson Bence az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft. pécsi telephelyén tartott sajtótájékoztatón közölte: a sajnálatos uniós törekvéssel szemben a magyar kormány célja, hogy továbbra is legyen joga támogatni a magyarországi munkahelyteremtést.

"A kormány egyik legfontosabb célja, hogy Magyarországon a lehető legkisebb legyen a munkanélküliség, és mindenki találjon munkát, aki akar, tud és képes dolgozni" - fogalmazott.

Mint hangsúlyozta, a magas hozzáadott értékkel magas színvonalú munkát végző ITSH mintegy hatszáz jelenlegi pécsi munkahelyéből kétszáz a kormány támogatásával jött létre. Az EU-s tervre utalva úgy vélekedett: "ha ez megtörtént volna a múltban, akkor ennél a cégnél kétszáz emberrel kevesebben dolgoznának".

Az infokommunikációs szektorban Magyarországon mintegy tízezer álláshely van - mondta Tuzson Bence, aki a vállalatok és az oktatási intézmények együttműködésének fontosságát hangsúlyozva példaként említette, hogy az ITSH a Pécsi Tudományegyetemmel és öt középiskolával is szorosan együttműködik.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere kiemelte: a város újraiparosítását célul kitűző - hét éve meghirdetett - gazdaságfejlesztési stratégia keretében a megyeszékhelyen elsősorban a fiataloknak munkahelyet biztosító infokommunikációs cégek jelentek meg.

Hozzátette, a pécsi önkormányzat a többi között adókedvezményekkel segíti e cégek működését és a városba települését. A városvezető kitért arra is, hogy e vállatok hozzájárulnak a kvalifikált munkaerő Pécsett tartásához.

MTI