Tuti buli volt az idei gyereknap is, mindenki megmutathatta, miben a legügyesebb

2019. május 27. hétfő 11:36

Tuti buli volt az idei gyereknap is, mindenki megmutathatta, miben a legügyesebb

Ahogy minden évben, idén is hatalmas siker volta Pécsi Városi Gyereknap: minden eddiginél színesebb benti és kinti programok, rengeteg kitelepülő, és olyan érdekességek, amik eddig még nem voltak.  

 

Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton az Expo Center, ezt pedig a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. civil szervezetek, közhasznú egyesületek, városi szolgáltatók és saját partnerei összefogásával tette lehetővé. 

Végigcsinálni a 7+1 próbát pedig igazán Tuti Buli volt!

„Az idei tematika kitalálásakor igyekeztünk a gyerekek tehetségére és ügyességére fektetni a hangsúlyt. Hiszen minden gyerek ügyes valamiben, csak lehet, hogy még nem volt alkalma kibontakoztatni a képességét. Nálunk, a gyereknapon ezt most megtehette, méghozzá 7+1 próbában. Próbáltunk mindenkit bátorítani, hiszen garantált ajándékokat is kiosztottunk. Magasra tettük a lécet, de jövőre igyekszünk ismét valami újdonsággal előrukkolni!" - mondta el Szentgyörgyi Dávid, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Az ének és zene, tánc, film, színház, sport, zsonglőrködés, jelmeztervezés és futás a fénnyel próbák során mindenhol szakmai segítség és tanárok várták a gyerekeket. Aki pedig olyan ügyes volt, hogy a próbák legalább felét teljesítette, az garantált ajándékban részesült, amelyet ő maga választhatott ki.

Ezen kívül az Expo Center kinti része a szokásos módon mindenféle interaktív játékkal és programmal várta az érdeklődőket, a korábbi évekhez képest még szélesebb tevékenységi körökkel. Volt légvár, rendőr- és tűzoltó autó, sok más szolgálati jármű, állatsimogató, körhinta, pónilovaglás, vidámpark, 5D mozi, rollerpálya, sőt, egy igazi kisrepülő is! Az ételudvar pedig pihenést nyújtott mindazoknak, akik elfáradtak a sok játékban.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. azokra is gondolt, akik hátrányos helyzetben vannak, ezért a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központtal együttműködve több mint félszáz gondozott gyermek jött el kísérőikkel a gyereknapra, akiknek egész napos szórakozását teljesen ingyen biztosította a PVH, beleértve, étkezési lehetőséget, utazást és több fizetős programot is.

Sőt, egy kis útravaló ajándékcsomagot is kaptak a Lafarge jóvoltából. A rendezvényen továbbá adománygyűjtés is folyt, ennek összege az Esztergár Lajos Család- és Gyerekjóléti Szolgálat és Központ közreműködésével jut el a rászorulókhoz.

 


 

Forrás: Pécs önkományzata