Tragédia: fiatal magyar rapper holttestét vetette partra a Duna Mohácsnál

2021. április 14. szerda 13:58

Tragédia: fiatal magyar rapper holttestét vetette partra a Duna Mohácsnál

A mindössze húszéves rapper még március 15-én tűnt el Bajáról. Bár bíztak benne, hogy épségben előkerül, sajnos nem így történt, írja a bama.hu

 

 

Mohácsnál, a Duna partján találták meg a mindössze 20 éves Urbán Raul holttestét, aki még március 15-én tűnt el Bajáról.

A fiatal fiú tehetséges rapper volt, több dala is szerepel a YouTube-on, maga írta a dalszövegeit. A szörnyű esetet a rendőrség vizsgálja, ugyanis sajnos egyáltalán nem kizárt, hogy Raul maga döntött úgy: eldobja magától az életet.

A Ripost megkereste Nagy László eltűntkereső önkéntest, az Eltűnt Személyek Keresése elnevezésű Facebook-oldal működtetőjét, és szomorú részleteket árult el a tragédiáról.

Az tudható, hogy Raul vélhetően öngyilkossági szándékkal tűnt el. Amikor az édesapja az eltűnésekor megkeresett engem a Facebookon, akkor azt mondta, hogy az utolsó telefonbeszélgetésükkor Raul az öngyilkosságot emlegette. Ez március 15-én történt, este 6 óra magasságában. A fiú utána már nem volt elérhető. Azonnal a legmagasabb, hármas szintű posztot raktam ki a Facebookra, hiszen félő volt, hogy az eltűnt személy közvetlen életveszélyben van - kezdte a lapnak Nagy László.

Az apuka vasárnap délután írta meg Lászlónak a tragikus hírt: megtalálták Mohácsnál Raul holttestét.

Azt gondolom, hogy egy szülőnek ez a legnagyobb rémálma. Ugyanakkor talán valahol egy pici megnyugvás, hogy legalább el tud tőle búcsúzni. Vannak olyan eltűntjeim, akik ugyanis a mai napig nem kerültek elő, a szülők pedig akár éveken keresztül élnek bizonytalanságban. Említhetném VV Fanni, vagy épp Till Tamás anyukáját. Ők még mindig nem tudják, hogy életben van-e a gyermekük. Ez őrjítő - sóhajtott László.

Visszatérve Urbán Raul tragédiájához, a tehetséges rapper dalszövegei is arra utalnak, hogy a fiú lelkivilága nagyon érzékeny, labilis volt.

Elváltak a szülei, azt tudom. Raul egyik dalában van egy olyan sor, hogy: ‘agyturkász vizsgálja megint az agyamat és elmegyek inkább búvárnak.' Ez is arra utal, hogy próbáltak segítséget kérni szakembertől, de a problémát sajnos nem kezelték elég megfelelően - árulta el a szakember.

Nagy László arra is rávilágított, hogy sosem szabad figyelmen kívül hagyni, ha valaki a közösségi oldalon fájdalmas, komoly lelki traumára utaló bejegyzéseket, dalokat tesz közzé. Sokan hajlamosak elbagatellizálni ezeket, holott a legtöbb esetben segélykiáltások a külvilág felé, amiket nagyon is komolyan kell venni.

 

Raul, aki URB'N SICK IDEAS művésznéven alkotott, ezt írta egyik dalában:

„Természeti katasztrófák, áramszünetek
Ha lejár az időm, újjá egy fában születek
Majd enyém lesz a lombkorona, tiétek a cserjeszint
Szürke ez a világ nekem, nem találok benne színt."

Csak remélhetjük, hogy valóban megtalálta a lelki békéjét. Nyugodjon békében!

EQM