Továbbképzéssel zárták a tanév végét a hitoktatók is

2018. június 27. szerda 11:30

Továbbképzéssel zárták a tanév végét a hitoktatók is

A tanév végét hagyományosan lelki nappal és továbbképzéssel zárták a Pécsi Egyházmegye hitoktatói. Idén június 25-én tartották a szakmai napot a Magtárban, amelynek központi témája az igehirdetés és a játék volt.  

Idén mintegy százan vettek részt a Magtárban tartott interaktív napon, amelyen az igehirdetés és a játék kapcsolatáról beszéltek. A résztvevők elsőként meghallgatták a Kajtár Edvárd székesegyházi plébános által összeállított előadást, majd ehhez kapcsolódó kérdéseken elmélkedtek. A délelőtt másik témája volt a katekéták kérésére a játék, játékok felhasználása a hittanórákon. A lehetőségeket, módszereket workshop-jelleggel 12 asztalnál ismerték meg a résztvevők.

A főpásztor megköszönte a hitoktatók és a hitoktatási iroda dolgozóinak egész éves kitartó munkáját, hiszen - mint mondta - a hittan sokkal több, mint egy tantárgy, a hitoktatóknak pedig számos nehézséggel kell megküzdeniük munkájuk során. Homíliájában a püspök a mag csodájára hívta fel a figyelmet.

„Az elvetett magból csak az fejlődhet ki, aminek vetetették, nem lehet más. A hitre nevelésben mindnyájan magokat vetünk, amelyeket gondozhatunk, táplálhatunk, öntözhetünk, de a növekedésbe nem tudunk beleavatkozni, a Teremtés ajándéka a fejlődés. Nem látunk a jövőbe, de reményünk van arra, hogy Isten Igéje termékeny hitté válik a tanulókban. Az év mottójául választott igehely a Zsidóknak írt levélből különösen helytálló a katekézisben: Tartsunk ki rendíthetetlenül reménységünk megvallásában, mert hűséges az, aki az ígéretet tette. (Zsid 10,23)."

Forrás: PEM