Továbbjutott a pécsi Fregatt séfje!
2008. november 01. szombat 00:52

Goretity Tamás, a Fregatt Arizona étterem új ügyvezetője, a Pécsi Újság.hu-nak elárulta, többek között azért is tartja megtisztelőnek, hogy bekerültek a tévés megmérettetésbe, mert a tizennyolc résztvevő közül az Ambrózi Aladár vezette Fregatt és csapata egyedüliként képviseli régiónkat. Ezzel kapcsolatban kiemelte: így a pécsi étterem az ország legismertebb vendéglátóhelyeivel került egy "súlycsoportba".
Goretity úgy látja, a tisztes helytállásra minden esély adott, hiszen új séfjük korábban a budapesti Astoria Hotel és a Kepes András "Desszert" című műsorából is ismert Tanne Hotel főszakácsi címével is büszkélkedhetett. Az ügyvezető bízik benne, hogy Pécs gourmet-jait is a televízió elé ülteti a péntekenként hétről hétre jelentkező izgalmas gasztronómiai küzdelem.
Hat elődöntő után három összecsapás
A két középdöntő három továbbjutója küzd végül meg egymással. A győztes egy évig viselheti a megtisztelő „Szakácskirály" címet.
Mint azt az ügyvezető lapunknak elmondta, vendégeik két hét múlva ismerkedhetnek meg a Fregatt megújult étlapjával, amely - az étterem eddigi profiljának megtartása mellett - jó néhány újdonságot is tartogat a látogatók számára. Ennek megfelelően Ambrózi Aladár (képünkön) egy automatizmusoktól mentes, újdonságokra nyitott, kreatív, változatos és nem utolsó sorban, nagymértékben vendégbarát étterem koncepcióját vázolta fel.
Az elkövetkező időszakban a főszakács legfontosabb feladatának az ételek és borok valódi, sokszor egyszeri és megismételhetetlen harmóniájának bemutatását tartja. A majd hetven százalékban megújuló étlap mellett, minden egyes napon új - a konyhafőnök által ajánlott - különlegességgel is igyekeznek elcsábítani vendégeiket. A séf úgy fogalmazott, megszállottja az új és változatos, de megfelelő mértéket tartó fűszerezésnek; ötleteit nem egy esetben a pillanat, a hangulat, vagy legtöbbször a szerelmének is nevezhető borkultúra adja.
A Fregatt jövőbeni kínálatában szereplő ételek megalkotását is ezen elvek mentén képzeli el, természetesen figyelembe véve az étterem törzsközönségének véleményét. Részben e - már korábban kezdődött - párbeszéd eredménye, hogy a vendéglő korábbi, főként nehezebb, marhahúsból készült ételeit úgy gondolta újra, hogy azok karakterét még inkább kiemelő erdei gombákkal és különféle szószokkal erősíti. Mindemellett az eddigieknél is több „könnyű" étek kerül az étlapra, s az új ars poeticának megfelelően előtérbe kerülnek a házilag, gondos kézműves munkával készülő friss köretek és saláták is.
És aki nemcsak a tévében kíván Ambrózi ételkölteményeiben gyönyörködni, annak kiváló alkalom lehet a Fregatt pénteki, október 31-ikei, Halloween ünnepsége. Az alkalomhoz „illően" díszített étteremben ír étel- és italkülönlegességekkel várják a vendégeket.
FRISSÍTVE:
A péntek esti műsorban továbbjutott a következő fordulóba a pécsi Fregatt Arizona Pub Étterem séfje. A továbbiakról, amint új információhoz jutunk, természetesen beszámolunk olvasóinknak.
FH - Fotó: Dittrich Éva /Cikkünk nem kommentálható/
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Mire is emlékezünk pünkösd ünnepén, a...
- Nem tart sokáig a lehűlés, napokon...
- Fák árnyékában kicsit megpihenni...
- Baranyára is kiadták a...
- Hamarosan módosul jó néhány baranyai...
- Tízmilliókat keresett egy baranyai...
- Fagyi, gyümölcs és zöldség a NAV...
- Tizenkét éve ölték meg Bándy Katát -...
- Amikor még a pécsi belvárosban is...
- Lottó, lottó, a heti remény: itt van...