Több mint hárommilliárd forintos víziközmű-rekonstrukció indulhat el Pécsen

2022. augusztus 10. szerda 16:53

Több mint hárommilliárd forintos víziközmű-rekonstrukció indulhat el Pécsen

Csaknem 3,1 milliárd forint értékű fejlesztést hajthat végre hálózatán az önkormányzati tulajdonban lévő pécsi vízszolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. - közölte a helyhatóság szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a kivitelezési közbeszerzési eljárás után, várhatóan idén szeptemberben elinduló munkálatok során több mint 14 kilométer hosszúságban cserélik ki az ivóvíz- és szennyvízhálózat csővezetékeit a baranyai megyeszékhelyen.

A beruházással jelentősen csökkenthető a csőtörések száma és az elszivárgó víz okozta veszteség, továbbá javul az ellátás biztonsága - olvasható a közleményben.

A fejlesztés finanszírozásához a helyhatóság 1,55 milliárd forintot használhat fel a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből, a forrás megszerzése érdekében az önkormányzat idén tavasszal nyújtotta be pályázatát.

A közleményben jelezték: a Tettye Forrásház Zrt. 15 évre szóló fejlesztési terve alapján 2010 és 2021 között 11,5 milliárd forint értékű felújítást valósított már meg a városban.

MTI - Fotó: Tettye Forrásház