Tiffán Zsolt távozik választókerülete éléről, s a választáson sem indul jövőre

2017. február 20. hétfő 17:11

Tiffán Zsolt távozik választókerülete éléről, s a választáson sem indul jövőre

Távozik Tiffán Zsolt a szigetvári választókerület elnöki posztjáról, s a jövőre esedékes országgyűlési választáson sem indul, értesült Fidesz-közeli forrásokból lapunk. Úgy tudjuk, Nagy Csabának, a megyei közgyűlés elnökének van a legjobb esélye arra, hogy pártja színeiben induljon jövőre a szigetvári választókerületben az országgyűlési mandátumért. 

Információink szerint váltás lesz a Fidesz szigetvári választókerületének elnöki posztján, a tisztséget betöltő Tiffán Zsolt ugyanis nem vállalja tovább a kerület politikai vezetését. A jelenlegi állás szerint ugyan még a villányi politikus áll a választókerület élén, ám - úgy tudjuk - rövidesen távozik.

Információink szerint a jövőre esedékes országgyűlési képviselő-választáson sem kíván elindulni. A Fideszen belül kialakult gyakorlat szerint egyébként a párt általában a választókerületek elnökeit indítja a megméretésen.

Az elnöki poszton is „cseréltek"

Nagy Csaba 1988 óta a Fidesz tagja, 1990 és 2014 között pécsi önkormányzati képviselő volt, 2010-től négy évig a város egyik alpolgármestereként dolgozott, majd a megyei közgyűlés elnökének választották. Érdekesség, hogy éppen Tiffán Zsolt megüresedett helyét vette át. Tavaly ősz óta Nagy Csaba a Fidesz megyei elnöke, ez a poszt azt megelőzően szintén Tiffán Zsolté volt.

Úgy tudjuk, a választókerületet illetően a lehetséges Fidesz-jelöltek egyike Nagy Csaba, Pécs korábbi alpolgármestere, a megyei közgyűlés jelenlegi elnöke lehet, feltehetően őt indítják majd a baranyai 4-es választókerületben az egyéni mandátumért.

Információink szerint a három másik, vagyis a mohácsi és a két pécsi választókerületet illetően nincs változás, azaz Hargitai Jánost, Csizi Péter és Hoppál Pétert is megerősítette a Fidesz vezetése elnöki pozíciójában. Ez azt jelenti, hogy őket indítja párt a 2018-as választásokon, vagyis a korábbi 2014-es győztesekkel szállnak harcba újra a választók bizalmáért.

Lapunk értesüléseit több Fidesz-közeli forrás is megerősítette.

A közrádióban egyébként hétfőn Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője is arról beszélt, hogy döntöttek a választókerületi elnökökről:
- Jól áll a Fidesz-KDNP a felkészüléssel a választásokra, a választókerületi elnökök már megvannak, és majdnem mindenhol eldőlt az is, kik indulnak az egyéni körzetekben - fogalmazott Kósa Lajos.

 

M. B.