Szerdán és pénteken Termelői Gasztro Piac a Nick Udvarban

2014. március 26. szerda 12:31

Pécs legújabb piaca rendhagyó, exkluzív helyszínen nyitja meg kaput. Bár úgy gondolnánk, hogy a belváros szívében, a Széchenyi tér mellett egy piac üzemeltetés nem megszokott, azonban amennyiben visszatekintünk a Nick Udvar múltjába, láthatjuk, hogy a gyönyörű épületegyüttes már 1859-ben „nürnbergi típusú kereskedésként", azaz bazárként működött, ahogy erre a homlokzatfelirat is emlékeztet.

A Pécs Holding célja a Nick Udvarban működő Termelői Gasztro Piac megnyitásával az, hogy a belváros gyöngyszemének számító, történelmi múlttal rendelkező Nick Passzázst újból benépesítse és megszerettesse mind a pécsiekkel, mind pedig az ide látogató turistákkal.

A Nick Udvar Termelői Gasztro Piaca a hely múltjához és a felújított épületegyüttes szépségéhez igazodva minőségi áruval, rendezett környezetben fogadja vásárlóit. A Termelői Gasztro Piacon helyet kapó pécsi és Pécs környéki termelők mind minőségi alapanyagokból, gondos munkával készítik portékájukat.

Komplett étkezéseket lehet megoldani a piac árukínálatából. Különböző ízlésvilágú vásárlók igényeit elégítik ki az árusok pékáruikkal, akác-, hárs, vagy repcemézzel és tartósítószer mentes, igény szerint cukormentes lekvárokkal. A férfiasabb ízek kedvelői belekóstolhatnak a mangalica, bivaly és szürkemarha füstöltáruba, illetve összehasonlíthatják a kecske és tehénsajt ízvilágát. Senki nem maradhat szomjan sem, ugyanis házi készítésű szörpöket is kínálnak az árusok.

A Termelői Gasztro Piac a Nick Udvarban szerdán és pénteken 10-től 16 óráig tart nyitva.

A passzázson lekvárokat, mézeket, házi kenyeret, tojást, sajtot, savanyúságot, bivaly és mangalica füstöltárut, sőt gyógyfüvekből készült lekvárokat, csatnikat, szörpöket, olajokat és ecetet is vásárolhatnak az érdeklődők.