Személyesen és SMS-ben is zaklatta élettársát a vádlott

2018. május 18. péntek 15:30

Személyesen és SMS-ben is zaklatta élettársát a vádlott

A Pécsi Járásbíróság a május 17-én kelt ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett, kényszerítés hatósági eljárásban bűntettében.  

A vádlottat a bíróság 1 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A kiszabott szabadságvesztést börtön fokozatban kell végrehajtani. A bíróság kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére is.

A vádlott ellen volt élettársa tett feljelentést zaklatás elkövetése miatt, majd több alkalommal fordult a rendőrséghez a terhelt zaklató jellegű magatartása, sms üzenetei és erőszakos fellépése miatt.

A feljelentések alapján több nyomozás is indult a vádlottal szemben. A sértett az ügyvédjével, annak gépkocsijával közlekedett, a vádlott az ügyvéd gépkocsiját megállításra kényszerítette, a sértettel akart beszélni, őt zaklatta, megpróbálta kinyitni a gépkocsi jobb első ajtaját, azonban a sértett és jogi képviselője a rendőrkapitányságra hajtottak, hogy ott keressenek védelmet, egyúttal újabb feljelentést tegyenek.

Miközben a rendőrkapitányság előterében várakoztak, megérkezett a terhelt, aki a sértettet szidalmazta, követelte, hogy ne merjen feljelentést tenni. A terhelt rendbontó magatartásának a fegyveres biztonsági őr fellépése vetett véget.

Egy későbbi időpontban a sértett kiskorú gyermekeit vitte orvosi vizsgálatra, majd a vizsgálat végeztével a terhelt volt élettársát az orvosi rendelő mögött parkoló gépkocsinál megvárta, a kiskorú gyermekei társaságában lévő sértettre támadt, szidalmazta, bántalmazta, eközben a másnap a rendőrkapitányságon tervezett szembesítésükre utalva azt kiabálta, hogy „Holnap szépen beszélj, mert eltöröm a gerincedet!". Hogy szavainak nyomatékot is adjon, lábának felemelésével és kezével a mozdulatot is imitálta. A sértett az őt ért fenyegető vádlotti fellépés hatására sem változtatott a rendőrségen tett vallomásain.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést, míg az ügyész és a vádlott védője három nap határidőt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére.

Forrás: Pécsi Törvényszék