Szekszárdra szállítják a baranyai, kórházi kezelésre szoruló fertőzötteket

2020. október 13. kedd 14:15

Szekszárdra szállítják a baranyai, kórházi kezelésre szoruló fertőzötteket

Az új, országos eljárásrend szerint a Tolna Megyei Balassa János Kórház - kijelölt kórházként - látja el a továbbiakban Tolna, Somogy, Baranya és Fejér megyék COVID-pozitív, kórházi ellátást igénylő eseteit, tette közzé honlapján a kórház. 

 

Hozzátették azt is, hogy "az emelkedő betegszám és a folyamatosan romló járványügyi helyzet miatt munkatársaink újra fokozott terhelésnek vannak kitéve.

Ezért kérjük mind járóbetegeink, mind fekvőbetegeink és hozzátartozóik türelmét és további, segítő együttműködését!"

 

Mindez tehát a gyakorlatban azt jelenti, hogy azokat a baranyai (és somogyi, illetve Fejér megyei) betegeket, akikről beigazolódik, hogy koronavírusosak és kórházi ellátásra szorulnak, nem valamelyik baranyai intézményben látják el, hanem Szekszárdon. 

Miután az ország összes kórházában látogatási tilalom van, a hozzátartozók közvetlenül nem tudnak tájékozódni családtagjuk állapotáról, egy járványkórházban ez pedig nem személyesen sem túlságosan egyszerű.

Erről szóló tájékoztatást is kiadott a szekszárdi kórház: 

"A biztonságos kórházi működés és a sikeres gyógykezelés érdekében, a fertőző osztályon ápolt betegekről történő informálódás és a velük való kapcsolattatás kizárólag az alábbi tudnivalók ismeretében és szabályok betartásával lehetséges.

A fertőző osztály valamennyi részlegén - a COVID-Intenzív részleget is beleértve -, a munkafolyamatok és a védőfelszerelésben történő munkavégzés miatt, a hozzátartozói érdeklődéseket nem áll módunkban fogadni.

Azonban a hozzátartozók aggodalmát megértve és a megfelelő, korrekt tájékoztatást fontosnak tartva szeretnénk áthidalni ezt a nehézséget azzal, hogy létrehoztunk kórházunkban egy információs központot.

Munkanapokon (hétfőtől péntekig) 8:00-tól 15:00 óráig, a 06 30 0186115 mobilszámon várjuk a nálunk ápolt COVID-pozitív betegek hozzátartozóinak, gondozóinak hívását. Kollégánk rögzíti az érdeklődő elérhetőségét, a beteg adatait, valamint a rokonsági fokot. Ezt követően tájékoztatásra jogosult munkatársunk 24 órán belül vissza fogja hívni önöket.

Érdeklődésüket e-mailben is fogadjuk, az alábbi adatok megadásával:

Beteg neve, születési helye, ideje, anyja neve, lakcíme
Az érdeklődő telefonszáma, illetve az az email cím, amire a tájékoztatást kéri.
A beteggel fennálló rokonsági fok, vagy intézményi érdeklődés esetén az intézmény nevének, székhelyének megadása.

Kérjük, hogy a családból, illetve az intézményekből (szociális otthon) naponta egy alkalommal, egy fő érdeklődjön, illetve egy beteg esetében lehetőleg ugyanaz a családtag, megbízott személy tartsa a kapcsolatot kórházunkkal!

A betegek minél jobb ellátása, orvosaink, szakdolgozóink kialakított munkafolyamatainak biztosítása érdekében kérjük türelmüket és együttműködésüket!"

 

 

M. B.