Szalontai Csongor vehette át a Csikor Kálmán-díjat, Pécs közbiztonsági díját

2018. május 17. csütörtök 17:03

Szalontai Csongor vehette át a Csikor Kálmán-díjat, Pécs közbiztonsági díját

A város védelmének, közbiztonságának fenntartása és javítása érdekében magas színvonalon végzett, lelkiismeretes szakmai munkájának elismeréseként a Csikor Kálmán-díjat adományozta, Pécs közbiztonsági díját adományozta városunk önkormányzata Szalontai Csongor részére. A díjat dr. Őri László polgármester és dr. Lovász István Pécs jegyzője nyújtotta át a csütörtöki közgyűlés kezdetén. 

Szalontai Csongor Pécsett született 1962-ben. Általános iskolai és középiskolai tanulmányait Pécsett elvégezve, 1980-ban a budapesti Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola Páncélos és Gépjármű szakán folytatta tanulmányait és szerzett járműgépész üzemmérnöki diplomát. 1999-ben a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi Karán biztonság-és védelempolitikai szakértői oklevelet szerzett.

Aktív munkavállalói karrierjét 1984-től a Magyar Honvédség állományában többek közt Pécs helyőrségben, a Honvédelmi Minisztériumban, majd a Belügyminisztérium állományában és végül a Katasztrófavédelem állományában a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaként töltötte. 2011-ben alezredesi rendfokozattal vonult nyugállományba.

2007. január 1-étől Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a Polgári Védelmi Kirendeltséget vezette, mely beosztásában a városunkban bekövetkezett minden káresemény felszámolásában aktívan és konstruktívan részt vett. Munkájára és azonnali helyszíni bevethetőségére a város vezetése a nap 24 órájában mindig számíthatott.

2012. április 1. óta Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közbiztonsági referense. A katasztrófák elleni védekezésre való felkészülési, védekezési és helyreállítási szakmai feladatait, a honvédelmi közigazgatással kapcsolatos kötelezettségeit, valamint az állampolgárok biztonságérzetének megteremtésével, javításával kapcsolatos munkáját kiemelt hivatástudattal és alázattal végzi.

A közgyűlés keretében adták át az Év Rendőre és az Év Tűzoltója kitüntető címeket is, előbbit Bugyi Zsolt utóbbit Märcz Richárd Gábor kapta.

Forrás: Pécs MJV