Sokkolóvál támadt apja szeretőjére egy nő, elítélték

2018. december 06. csütörtök 14:48

Sokkolóvál támadt apja szeretőjére egy nő, elítélték

A Szigetvári Járásbíróság szerdán garázdaság és testi sértés vétségében bűnösnek mondott ki egy fiatal nőt, akit ezért a bíróság 180.000,- forint pénzbüntetésre ítélte. Az így kiszabott pénzbüntetést meg nem fizetése esetén szabadságvesztésre kell átváltoztatni. 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a fiatal vádlott nő a cselekmény elkövetésekor haragudott a sértett nőre, aki korábban az édesapjával folytatott viszonyt.

A vádlott 2016. augusztus 16-án az esti órákban kocsijával ment el egy baranyai faluba, ahol a templomnál leparkolva megvárta, amíg a sértett a buszmegállóban leszállt az autóbuszról. Ezt követően kiszállt a gépkocsijából, a sértett felé lépett, felszólította, hogy álljon meg, de a sértett ezt nem tette.

A vádlott ezt követően a sértett után futott, és amikor utolérte, elkapta a sértett haját és a kezében lévő sokkolót két alkalommal a sértett mellkasához érintve, elektromos árammal sokkolta őt, aki ettől a földre esett.

A vádlott a földön fekvő sértett tarkóját három alkalommal megrúgta, majd visszaült az autójába és elhagyta a helyszínt. A sértett a bántalmazás során a koponya zúzódásos sérülésében, valamint pontszerű bőrpírban megnyilvánuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ítélet ellen a védő és a vádlott jelentett be fellebbezést.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék