Soha nem látott útfelújítások kezdődnek Komlón

2018. március 19. hétfő 13:30

Soha nem látott útfelújítások kezdődnek Komlón

Két év alatt több mint 800 millió forintot költenek a komlói állami és önkormányzati utak felújítására. A város és a Magyar Közút együttműködésével, európai uniós és magyar állami források felhasználásával több forgalmas belterületi és a városba bevezető útszakasz is megújul. 

„Jelentős források állnak rendelkezésre a következő két évben Baranya megye úthálózatának felújítására. A programok egyik legfőbb haszonélvezője Komló lesz, így régóta nem látott léptékben tudunk utakat javítani. A város a Magyar Közút Zrt.-vel konzorciumban 280 millió forintot fordíthat az állami úthálózat egyes szakaszainak korszerűsítésére. Emellett korábbi sikeres pályázatainknak köszönhetően további 451 millió áll rendelkezésre. Utóbbi összegből 385 milliót a Munkácsy, Lehár és Bartók utcákra, valamint 66 milliót a Széchenyi utca és a Körtvélyesbe vezető út rekonstrukciójára költhetünk" - összegezte Polics József polgármester.

Az idei év végéig elkészülnek a Széchenyi, a Munkácsy, a Bartók és a Lehár utcák részben már folyamatban lévő, teljes felújításával, egy további 600 méteres szakasszal a mecsekfalui körforgalomtól kiindulva, illetve a Körtvélyesbe vezető úttal a hídtól a Nagyszántó utcáig.

Várhatóan a jövő évre marad a gesztenyési bevezető út fennmaradó része a Penny-ig és az Ipari út a Mecsekjánosi kezdetét jelző táblától a városközponti hipermarketig húzódó szakaszon.

Idén májusban kezdődik a munka Gesztenyésből a városközpont felé vezető úton. 65 millió forintból teljes felújítást végez a kivitelező: az aszfaltburkolat cseréje mellett a padkát, a vízelvezető árkokat, a járdákat, a buszmegállókat, a védőkorlátokat és a kapubejárókat is rendbehozzák, első ütemben egy 600 méteres szakaszon.
Megyei szinten további 100 millió fordítható önkormányzati utak javítására. Ebből olyan, meglévő állami úthoz csatlakozó szakaszokra lehet költeni, amelyektől gazdaságélénkítő hatás várható. Komlón az ún. bétai lekötő 600 méteres szakaszán vonulnak fel a munkagépek, javítva az iparterület megközelítési lehetőségeit.

Forrás: Komló Város Önkormányzat