Saját csatornájuk lesz a pécsieknek, hamarosan elindul a teljesen megújult Pécs TV

2018. szeptember 11. kedd 16:19

Saját csatornájuk lesz a pécsieknek, hamarosan elindul a teljesen megújult Pécs TV

Jövő hétfőtől ismét látható lesz a Pécs TV, azonban csak a név lesz a régi, valójában egy teljesen új televízió fogadja majd a nézőket. A baranyai megyeszékhelyen a háztartások nagy többségében fogható lesz a csatorna.  


Új stábbal, látványos háttérrel és grafikai elemekkel, s a már megszokott műsorok mellett új programok is várják majd a nézőket a tévékészülékek elé szeptember 17-től.

Tehát nem a régi Pécsi TV köszön majd vissza, hanem egy teljesen új - a készítők szándéka szerint - a pécsiek saját csatornája fogadja a nézőket hétfőtől.

- A 21. századnak megfelelő modern háttérrel, grafikai elemekkel készülünk, már nagyon várjuk az első adásnapot - fogalmazott Urbán Ernő, a Pécs TV tartalomszolgáltatásáért felelős cég vezetője.

- A projektvezető, Müller-Takács Nikolett azt mondta, egy lokálpatrióta, Pécs-központú, a város közéletét, sportját, kultúráját is széles merítéssel bemutató műsorfolyamot terveznek.

Új magazinokkal, híradóval készülnek. Az első néhány hónap felvezető időszak lesz, ekkor az új stáb a nézők számára legérdekesebb és leghasznosabb műsorstruktúrát tudja kialakítani.

Az újdonságok mellett több korábbi, nagyon népszerűnek bizonyult adást is felelevenítenek, a televízió gazdag archívumából sok régebbi műsort nézhetnek meg a pécsiek.

A műszaki háttér már teljesen készen áll. Fontos információ, hogy a földi sugárzás mellett gyakorlatilag valamennyi nagy kábelszolgáltatóval megállapodtak, így a Digi, a UPC, a Vidanet csomagjaiban is szerepel a Pécs TV, tárgyalnak a Telekommal is.

Páva Zsolt szerint örömteli, hogy a nyár folyamán egy olyan partnert leltek a tartalomszolgáltató cég képében, amely garanciát jelenthet a minőségre, a változatosságra, a folyamatos fejlődésre.

- Úgy hiszem, a tévéző pécsiek megérdemlik, hogy egy a városhoz méltó helyi csatorna működjön olyan tartalmakkal, amely róluk és nekik szólnak a kor színvonalának megfelelően - szögezte le.

M. B. - Fotó: Pixabay