Rövidebb idő alatt érnek az IC-k Pécsről Budapestre

2019. november 23. szombat 07:00

Rövidebb idő alatt érnek az IC-k Pécsről Budapestre

A Budapest és Pécs között közlekedő InterCity vonatok menetideje a menetrendváltástól 8-13 perccel rövidül a jelenlegi megállási rend módosításával.

 

A Keleti pályaudvari indulás és érkezés nem változik, de Pécsről később, páratlan óra 27 perckor indulnak és korábban, páros óra 32 perckor érkeznek.

A Budapest és Pécs között közlekedő alapütemű InterCity vonatok Budapest és Pécs között csak Sárbogárdon, Dombóváron, és Szentlőrincen állnak meg, Pincehely és Sásd állomásokon nem. A megállási rend módosítása az InterCity vonatok értékesítési és utasforgalmi adatainak elemzésével történt, a kihagyott megállók alacsonyabb le- és felszálló utasforgalma miatt.

A kétóránkénti ütemes vonatokon felül reggel Budapest felé, illetve délután Pécs felé további egy vonatpár közlekedik (Tubes IC), Budapest és Dombóvár között a Somogy InterCity-vel egyesítve. Ez a vonatpár megáll Pincehelyen és Sásdon is, első osztályú kocsit nem továbbít.

Sásdot menetrendváltástól a kétóránként közlekedő személyvonatok szolgálják ki, illetve kora reggel Budapest felé, késő este pedig Pécs felé közlekedő ütemes InterCity, valamint a Tubes InterCity vonat is megáll az állomáson.

Pincehelyre az S40-es személyvonatokkal, illetve napi 3 pár kaposvári InterCity vonattal lehetséges az eljutás.

Forrás: MÁV