Rendőröktől kaptak segítséget az egyetemisták

2017. március 28. kedd 17:51

Rendőröktől kaptak segítséget az egyetemisták

A kötetlen, informatív jellegű rendezvény keretében az egyetem hallgatói személyesen tehették fel kérdéseiket a rendőröknek. 

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának aulájában jártak a napokban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési rendőrei. A vagyonvédelmi, áldozatvédelmi, baleset-megelőzési és drog-prevenciós szakemberek között jelen voltak a Baranya Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya valamint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal munkatársai is.

A tudományegyetem „Jogklinika" nevű hallgatói csoportja, a diákok ügyes-bajos jogi ügyeiben nyújtott segítséget a hozzájuk fordulóknak.

A nők elleni erőszak megelőzését célzó rendőrségi program keretében bevezetett „Kezedben a biztonságod" elnevezésű mobiltelefonos alkalmazást az azt kifejlesztő vállalkozás munkatársának segítségével számos hallgató töltötte le a helyszínen.

Az önvédelmi bemutatókkal és kerékpár-gravírozással színesített programot a jövőben több alkalommal újra megszervezi a rendőrség.

 

Forrás: BMRFK