Rendőrök hasogatták a tűzifát az idős asszonyoknak

2017. január 14. szombat 09:27

Rendőrök hasogatták a tűzifát az idős asszonyoknak

Idős asszonyoknak segítettek a rendőrök biztosítani a fűtést a napokban.  

Szerdán egy 60 éves asszony tett bejelentést a rendőrség ügyeletére a kora délutáni órákban, mert pár napja elesett, nehezen mozog és attól fél, hogy éjjel a mozgássérült élettársával meg fognak fagyni. A településen egy rendőrből és polgárőrből álló járőrpár azonnal a hölgy segítségére sietett, az udvaron lévő tűzifát felhasogatták, és begyújtottak a kályhába.

Mivel a járőrök a háznál lévő tűzifát nagyon kevésnek találták, felvették a kapcsolatot a település polgármesterével, aki intézkedett, hogy az idős asszony még a mai napon egy köbméter felhasogatott tűzifát kapjon a helyi önkormányzattól.

Csütörtökön reggel Gerdén egy idős asszony telefonált a rendőrségnek. A rendőrök felkeresték az asszonyt, aki elmondta, hogy azért kért segítséget, mert bár van tüzelője, nem tudja azt behordani a házába, egyedül él, és idős koránál fogva nehezen jár.

A rendőrök vittek be tűzifát a házba, és felvették a kapcsolatot a polgárőrséggel, akik az önkormányzattal összehangolják a további teendőket annak érdekében, hogy az idős asszony házában mindig legyen tüzelő.

 

Forrás: BMRFK