Rendőr Robi is bekukkantott a pécsi óvodásokhoz

2019. május 31. péntek 11:25

Rendőr Robi is bekukkantott a pécsi óvodásokhoz

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság baleset- és bűnmegelőzési munkatársai Pécsett, az Ajtósi Dürer utcai óvodában jártak. 

 

 

Az Ovi-Zsaru program záró foglalkozását tartották a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megelőzési szakemberei csütörtükön délelőtt Pécsett, az Ajtósi Dürer utcai óvodában. A helyszín azért volt különleges, mert az óvoda pedagógusai évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátítására.

A tanulást az udvarban kialakított közlekedési pálya, a kihelyezett közúti jelzőtáblák, a rendelkezésre álló kerékpárok, rollerek és a benti játékok is segítik.

A nap témája a biztonságos közlekedés volt, azon belül a főbb közlekedési szabályok megismerése, annak tudatosítása, hogy a helyes közlekedésben való részvétel a saját biztonságunkat szolgálja.

Rendőr Robi közreműködésével először arról beszélgettek, hogy ki milyen közlekedési eszközzel érkezik az óvodába, a közlekedés során milyen szabályokat, és miért kell betartaniuk.

Ezután egy közlekedési témájú verset tanultak meg közösen a gyerekek, majd gyalogosan végigjárták az udvaron lévő közlekedési pályát, ahol valamennyi közúti jelzőtábla és útburkolati jel elnevezését, és szerepét elmagyarázta nekik a baleset-megelőzési szakember.

Végezetül a gyerekek az óvodai és saját közlekedési eszközeikkel haladtak végig a kijelölt pályán, a szabályok betartását Rendőr Robi is figyelte.

Forrás: BMRFK