Remekeltek a pécsi diákok a pénzügyi vetélkedőn

2018. május 25. péntek 11:41

Remekeltek a pécsi diákok a pénzügyi vetélkedőn

Országszerte 288 településről mintegy 8113 diák nevezett idén az egyik pénzintézet Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőjére. A teljes tanéven átívelő, többfordulós verseny most ért csúcspontjára, a budapesti fináléhoz. 143 továbbjutó diák csapatmunkában mutathatta meg, milyen felelős és kreatív pénzügyi döntéseket tud hozni - legyen szó lakáshitelről, online vásárlásról vagy egy fiktív kempingezés pénzügyi megtervezéséről. Nógrádsáp, Aggtelek, Miskolc és Pécs diákjai bizonyultak a legrátermettebb pénzügyeseknek. 

Idén immár nyolcadik éve rendezte meg az egyik pénzintézet a Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, és a nevezőszámok évről évre rekordot döntöttek. A 2017/2018-as tanévben több csapat visszatérőként indult a versenyen, de sok új nevező is megmérkőzött a pénzügyi feladványok sorozatában.

Legtöbben Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, illetve Budapestről neveztek a vetélkedőre.

„A bank hosszútávon gondolkodik a magyarországi pénzügyi képzésről, elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett, így fontos feladatunknak tekintjük, hogy a pénzügyi témákban magabiztosan mozgó generációk nőjenek fel. A bank programjával szeretnénk közelebb hozni a felnövekvő generációhoz a pénz világát, hiszen felnőttként elkerülhetetlenül döntéseket kell majd hozniuk a saját bevételükről, diákhitelükről, biztosításaikról. A pénzügyi fogalmak puszta ismerete még nem elég. A versenyzőknek tudniuk kellett azokat kontextusba helyezni és adott kondíciók mérlegelésével pénzösszegekről dönteni. Így például a pénzhalászat játékban szerzett büdzséből a csapatoknak egy kempingezős nyaralást kellett kitalálniuk a lehető legelőnyösebb pénzügyi tervet elkészítve" - mondta Horváth Magyary Nóra, a pénzintézet kommunikációs ügyvezető igazgatója.

EQM