Rátámadt az intézkedő közteresre, jól ráfázott

2018. július 11. szerda 09:47

Rátámadt az intézkedő közteresre, jól ráfázott

A Pécsi Járásbíróság 2018. július 10-én kihirdetett ítéletével hivatalos személy elleni erőszak  miatt 120.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit, akinek nem tetszett, hogy megbírságolta egy közterület-felügyelő.  

 

2016. októbert 10-én reggel a vádlott egy pécsi rendelőintézet parkolójában parkolt egy olyan helyen, ahol mindkét irányból behajtani tilos jelzőtábla van elhelyezve. A vádlott a behajtáshoz engedéllyel nem rendelkezett.

A sértett közterület felügyelő a vádlott gépkocsijának ablaktörlője alá egy 30.000 forintról szóló közigazgatási bírságot tartalmazó értesítést helyezett. Röviddel ezt követően, a vádlott - gépkocsiját már vezetve - megállt a sértett mellett és indulatosan kiabálni kezdett vele, őt szidalmazta a bírság miatt.

A sértett tájékoztatta a vádlottat, hogy a közigazgatási bírság díja határozott, azt nem ő állapítja meg. Ekkor a vádlott kiszállt a gépkocsiból, a sértett kabátját a mellkasán megragadta, többször megrázta és kiabált a sértettel. Amikor a sértett rászólt, a vádlott elengedte.

A sértett nem sérült meg.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék