Programokkal készülnek a jubileumi évre a pécsi baptisták

2019. május 02. csütörtök 12:14

Programokkal készülnek a jubileumi évre a pécsi baptisták

Pécsett 1884-től kezdődően indult el a baptista misszió. 1889. szeptemberében történt az első pécsi hitvalló bemerítése, mely eseményt az első pécsi baptista gyülekezet megalakulásaként tartunk számot. Így tehát 2019-ben kettős jubileumot is ünnepelhetnek: 135 éve indult a baptista misszió, és 130 éve létezik baptista gyülekezet Pécsett, ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a városházán. 

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat immár több mint 20 éve végzi világszerte karitatív szolgálatát, hazánkban szociális és oktatási intézmények fenntartásával, rászorulók és szenvedélybetegek között végzett munkával is. 


A pécsi baptisták súlyát jelzi az a tény, hogy Billy Graham, amerikai evangélista akkor rendkívülinek számító magyarországi látogatás-sorozatában 1977-ben és 1984-ben is ellátogatott Pécsre, utóbb - évekkel a rendszerváltozás előtt a Székesegyház előtti téren tízezres tömegnek prédikálhatott.

A Baptista Szeretetszolgálat Pécsett három szociális intézményt és két oktatási intézményt tart fenn.

A Pécsi Baptista Gyülekezet fenntartásában működik egy óvoda és a Pécsi Baptista Pont.

A baranyai megyeszékhely területén hosszú ideig egy baptista gyülekezet létezett, majd a közigazgatási határ változásával a városhoz került a Pécs-Somogyi Baptista Gyülekezet is.

Az elmúlt tíz évben pedig a társadalmi változások, valamint a megújult gondolkodás következtében kialakult folyamatok mentén a 130 éve alakult gyülekezetből két másik gyülekezet is kinőtt: a Szeretetvár és a Menedék baptista gyülekezetek. A három közösség szeretné ezt az évet arra szánni, hogy bemutassa a város előtt, hogy nem csak gyökereink egyek, hanem céljaink is, de legfőképpen a gyülekezetek Gazdája: Jézus Krisztus, akiről szeretnének tanúságot tenni, valamint a városnak szolgálni a „Jubileum 2019" programsorozattal.

Május 7-én egy különleges koncerttel kezdenek. A Singing Man of Texas férfikórusa lesz a vendégük egy estére az Expo Center Angster termében.


Május 25-én elhozzák a Magyarországi Baptista Egyház tulajdonában levő mobil Bibliai Családi Parkot, egy több mint 1000 m2 helyigényű játékegyüttest, benne pl. a Noé bárkája ugrálóvárral.

Október folyamán lesz látható a Jubileumi Kiállítás a Tudásközpontban, melyben nem csak a kiállítás, de különböző programok is látogatható lesz.

Szeretnék egy Szociális Nappal jelezni, hogy a baptista közösségek számára fontos a rászorulók felé végzett szolgálat. Ezt a szolgálatot és az adakozásokat is Isten iránti hálából végezzük, és ezért a közös Hálaadó Nap zárja majd a Jubileum 2019 sorozatot.

A jubileumi programok mögött álló gyülekezetek:
Menedék Baptista Gyülekezet - menedekbaptista.hu
Vágó István lelkipásztor, 20 886 4565 email: [email protected]

Pécsi Baptista Gyülekezet - pecsibaptista.hu
Macher Tivadar lelkipásztor, 20 886 8578 email: [email protected]

Szeretetvár Baptista Gyülekezet - szeretetvar.net
Gulyás János lelkipásztor, 20 775 9208 email: [email protected]

 

 

EQM