Petíció indult: legyen ingyenes Pécsett a bölcsőde, könnyítsenek a helyiadó-terheken

2020. október 16. péntek 13:42

Petíció indult: legyen ingyenes Pécsett a bölcsőde, könnyítsenek a helyiadó-terheken

Mivel eddig a balliberális városvezetés minden olyan javaslatot elutasított, amelyet a pécsi családok érdekében nyújtott be a Fidesz-frakció, most az interneten indítottak petíciót, abban bízva, ha sokan támogatják a javaslataikat, nem söpörhetik le azokat az asztalról Péterffy Attiláék.

 

 

A Fidesz közgyűlési frakciójának vezetője, Csizmadia Péter lapunknak nyilatkozva elmondta, az a céljuk a petícióval, hogy minél több pécsi polgár támogatását tudják maguk mögött, így javaslataikat a várost vezető balliberális koalíció nem veheti majd semmibe.


- Pécs jövőjét a gyermeket, gyermekeket vállaló és nevelő fiatal családok jelentik - fogalmazott a nemzeti oldal politikusa. - Támogatásuk az önkormányzat kiemelt feladatának kellene lennie, hiszen ezek a családok azok, amelyek felnevelik a jövő nemzedékét, Pécs jövőbeli lakosságát. Ők azok, akik képesek lesznek tovább örökíteni helyi értékeinket, hagyományainkat és szokásainkat.

Három pontból álló javaslatcsomagot kívánnak a városi közgyűlés elé terjeszteni.

- Ezekkel az intézkedésekkel ösztönözhetjük és támogathatjuk a gyermekvállalást, a fiatal családok Pécsett maradását és elősegíthetjük a már elvándorolt családok visszaköltözését, Pécsett történő boldogulását. Mivel azonban eddig az összes, a pécsi családok érdekében benyújtott javaslatunkat elutasították, arra kérjük a pécsieket, támogassák aláírásukkal a fiatal családokért indított petíciónkat - tette hozzá Csizmadia Péter.

A petíció a következőket tartalmazza:

1. Javasoljuk, hogy mentesüljenek a bölcsődei térítési díjak alól a Pécsett állandó lakcímmel rendelkező, gyermeket nevelő családok. A bölcsődés korban lévő gyermeket nevelő és a munka világába visszatérő szülők közül sokan eleinte csak részmunkaidőben helyezkednek el, így a család ebben az időszakban kevesebb havi jövedelemmel számolhat. Ezt a kiesést tudná mérsékelni a javaslatunk.

2. Javasoljuk, hogy mentesüljenek a helyi építményadó fizetése alól a legalább három kiskorú gyermeket nevelő nagycsaládosok azon lakóingatlan vonatkozásában, amely a gyermekek állandó lakóhelyéül szolgál. Javasoljuk, hogy a kedvezményt egészen addig igénybe vehesse a család, amíg a legkisebb gyermek be nem tölti a 18. életévét, vagy ezt követően továbbtanulás esetén az első képesítését meg nem szerzi.

3. Javasoljuk a szombati házasságkötés díjmentessé tételét, abban az esetben, ha legalább az egyik házasuló fél az első házasságába lép. A házasulandó fiatalokkal ezzel már a házassági kötelék létrejöttének pillanatában tudathatja a város, hogy számít rájuk és támogatja őket.

M. B.