Péterffy levélben hívta fel munkavégzésre Vári Attilát

2019. november 25. hétfő 16:13

A mai napon levélben fordultam Vári Attilához, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához, írta lapunknak is eljuttatott sajtóközleményében Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

 

"Részben mert a hétvégén több sajtóorgánumban félreérthető információk jelentek meg a PSN Zrt. irányítását illetően, részben pedig mert helyettese arról tájékoztatott: november 12. napján kelt lemondó nyilatkozatát követően a cég vezetője munkahelyére nem jár be, munkajogviszonyával kapcsolatos kötelezettségeinek nem tesz eleget.

A levélben arról tájékoztattam Vári Attilát, hogy bár cégjogi értelemben vett vezető
tisztségviselői jogviszonya lemondása következtében 2019. november 14-i hatállyal megszűnt, de a vezérigazgatói munkakörre létesített munkaviszonya 2019. december 15. napján ér véget munkavállalói felmondás jogcímén.

Tekintettel arra, hogy a vezérigazgatói munkakörének ellátására 2019. december 15. napjáig köteles, felhívtam Vári Attila figyelmét arra, hogy biztosítania kell a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. működőképességét, munkaköréből fakadóan el kell lásson minden olyan tevékenységet, amelyre munkajogviszonya alapján köteles.

Vári Attila sajtónyilatkozatával ellentétben véleményem szerint nem a város hezitálása miatt kerülhet bajba a pécsi sport, hanem azért, mert ebben a TAO-finanszírozás szempontjából jelentős időszakban a vezérigazgató nem látja el munkajogviszonyából eredő kötelezettségeit.

Levelemben abbéli reményemet is kifejeztem, hogy a társaság TAO-feltöltésre jogosító keretét sikerül teljes mértékben kihasználni, hogy a társaságot utódának olyan állapotban adhassa át, ami nem veszélyezteti a pécsi sport működését, a pécsi sportolók jövőbeni eredményeit.

Felhívtam a sportvezető figyelmét arra is, hogy munkaviszonyának megszűnésekor munkakörét át kell adja, melynek során részletes beszámolót várok tőle a TAO-feltöltés tekintetében", írta Péterffy Attila.

Természetesen keressük Vári Attilát az ügyben, amennyiben kíván reagálni, közöljük.

 

EQM