Pellérdiek kalandja Pesten: a Keletiben éjszakázást is bevállalták az Erzsébet-utalványért

2017. január 14. szombat 08:47

Pellérdiek kalandja Pesten: a Keletiben éjszakázást is bevállalták az Erzsébet-utalványért

Saját figyelmetlensége miatt hiába várta Erzsébet-utalványát egy pellérdi, rokkantsági ellátásban részesülő férfi. Mint kiderült, új címéről nem értesítette a nyugdíjfolyósítót, így a sikertelen kézbesítés után a küldeményt visszapostázták Budapestre. Édesanyjával utána mentek a levélnek, egy éjszakát a Keleti pályaudvaron töltöttek, de megérte: újra kiküldik az utalványt.

A jogosultak túlnyomó többsége - mint arról nemrég beszámoltunk - probléma nélkül átvette az év végén juttatott Erzsébet-utalványt. Akadnak azonban olyanok, akikhez nem ért el az értékes küldemény. Ilyen az a rokkantsági ellátásban részesülő pellérdi férfi is, akinek történetét édesanyja osztotta meg munkatársunkkal. (Az egyszeri juttatásra nem csak a nyugdíjasok, hanem számos más ellátásban részesülők is jogosultak - a szerk.)

- Sajnos elfelejtette bejelenteni új lakcímét a nyugdíjfolyósítónál, így az Erzsébet-utalványt a régi lakóhelyére küldték - emlékezett vissza Császár Veronika.

A sikertelen kézbesítést követően a levelet egy ideig még őrizték az egyik pécsi postán, várva, hogy átvegye azt a címzett. Néhány nap elteltét követően azonban - az előírásoknak megfelelően - visszaküldték Budapestre, a nyugdíjfolyósítóhoz.

Mire Császárék ráeszméltek, hogy hiába is várják az utalványt, az már rég a fővárosban volt. Mivel nehéz helyzetben lévő családról van szó, semmiképpen sem szerették volna, hogy elvesszen a tízezer forint értékű küldemény. A hölgy elmondása szerint csak hosszas telefonálás után lehetett volna elintézni az újbóli postázást, immár a helyes címre, a feltöltős kártyáján azonban egyszerűen nem volt ehhez elég pénz.

Bár minden bizonnyal elég lett volna csak Pécsig utazni az ügy rendezése miatt, fiával egészen Budapestig mentek. Mivel mindketten kilencven százalékos, kedvezményes jeggyel utazhatnak, viszonylag olcsón megúszták a vonatozást. Nem ment azonban egyszerűen az ügy intézése, így kénytelenek voltak az éjszakát a Keleti pályaudvaron tölteni, majd másnap újra próbálkozni a nyugdíjfolyósítónál.

- Kibírtuk a hideg éjszakát, a vasútállomásnál működő postánál megengedték, hogy bemenjünk átmelegedni, ez sokat segített - idézte fel.

Másnap aztán egy éppen arra járó pécsi hölgy segítségével eljutottak a megfelelő helyre, ahol a kérdést is sikerült rendezni, az ígéretek szerint hamarosan már az új lakcímre postázzák az utalványokat.

Tízezer forintot megért ez a kaland, summázta a történetet.


Képünk illusztráció. 

Palotás P. - Fotó: MTI