Pécsi fotós is megörökítette a szegénység (h)arcait

2017. január 14. szombat 15:41

Pécsi fotós is megörökítette a szegénység (h)arcait

A Magyar Katolikus Karitász kettős jubileumi éve alkalmából meghirdetett Szegénység (h)arcai című fotópályázat válogatott anyagából készült kiállítás megnyitója lesz január 16-án, a Párbeszéd Házában. A Pécsi Egyházmegyéből is több elismerésre méltó fénykép érkezett. Az országos díjazott 2. helyezett Kiss Imre pécsi fotóművész és a különdíjas tolnai Német István Péter képét is megtekinthetik az érdeklődők.

A Magyar Katolikus Karitász országos fotópályázatot hirdetett a Szegénység (h)arcai címmel. A felhívásra több mint 400 pályaművet küldtek be. A Pécsi Egyházmegyéből is sok színvonalas fénykép érkezett. Az országos díjazott 2. helyezett Kiss Imre pécsi fotóművész képe lett. Az ő képeiből 4 fotó kapott helyet a 2017-es Karitász naptárban. Különdíjat kapott Német István Péter Tolnáról, aki a helyi plébániai csoport támogatója, fotózza a karitász akcióit, és részt vesz az önkéntes feladatokban is.

Az országos fotópályázat kiállítása január 16-án hétfőn 18 órakor nyílik a Párbeszéd Házában, Budapesten. A kiállítást megnyitja Écsy Gábor, a Magyar Katolikus Karitász országos igazgatója.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye