Pécsi életmentő egyesületet támogat a dohánygyár

2021. október 28. csütörtök 18:53

Pécsi életmentő egyesületet támogat a dohánygyár

Ötéves támogatói megállapodást kötött a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Pécsi Mentőkutyás Egyesület. 

 

 

Évi egymillió forintos támogatásról szóló, 2026-ig tartó megállapodást írt alá a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Pécsi Mentőkutyás Egyesület - jelentették be az együttműködés résztvevői. Mindez lehetővé teszi a mentőkutyások számára egy új jármű beszerzését, amellyel biztosítható, hogy a segítség gyorsan megérkezzen a bajba jutottakhoz.

A megállapodásról a baranyai megyeszékhely egyik legnagyobb foglalkoztatójának számító vállalat nikotinpárnát gyártó üzemében számoltak be a felek egy sajtóeseményen. A kimagasló társadalmi hasznosságú egyesület támogatása deklarálja a társaság elkötelezettségét Pécs, illetve a helyi közösségek iránt.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesületet 2015-ben alapították olyan elkötelezett önkéntesek, akik természeti katasztrófák esetén vagy más, gyors beavatkozást igénylő helyzetekben, akár szabadidejüket is feláldozva, kutyájukkal embertársaik segítségére sietnek.

„Elismerjük és tiszteljük azoknak az önkénteseknek az elkötelezettségét, akik időt és energiát nem kímélve sietnek bajbajutott embertársaik segítségére. A helyi közösségek érdekében végzett munkájuk értéke felbecsülhetetlen. Közvetve hozzájárulnak mindannyiunk, így a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. dolgozóinak biztonságához is, és megtisztelő, hogy támogathatjuk munkájukat. Bízunk benne, hogy hosszú távú és Pécs számára hasznos együttműködés kezdete a mostani megállapodás." - mondta Esaú Freire, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. gyártási igazgatója.

 

EQM