Pécsi egyetemisták filmjeit díjazta a vízszolgáltató

2019. május 27. hétfő 10:17

Pécsi egyetemisták filmjeit díjazta a vízszolgáltató

Átadták a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem program keretében meghirdetett kreatív videópályázatának díjait. A kiírásra formabontó alkotások is érkeztek a nagyvárosokban természetesnek vett vezetékes víz értékéről. 

 

 

Az összesen százezer forint díjazású, „Víz(mű)hiány: nagyvárosi élet szolgáltatás nélkül" elnevezésű pályázatra a PTE öt karáról neveztek kisfilmeket, a felhívás a külföldi diákokat is megmozgatta. Akadt olyan pályázó, aki egy ősi indiai tánccal fogalmazta meg a víz tiszteletét, az élet örömét és a szennyezés következményeit is bemutató történetét.

A diákoknak Dr. Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja és Farkas Tamás, a víziközmű-szolgáltató gazdasági igazgatója köszönte meg a részvételt és adta át a jutalmakat az egyetem rektori hivatalában. „Megejtő volt látni, hogy a hallgatók milyen érzékeny módon nyúltak a kérdéshez. A víz hozzáférhetősége valóban evidencia, nem baj, ha néha megállunk egy pillanatra és átgondoljuk, mit tesznek ezért a szolgáltatók. Az, hogy a jövő generációja a saját eszközeivel megpróbálja megfogalmazni, mit jelentene a vezetékes víz hiánya, növeli a társadalmi felelősségvállalás mértékét." - fogalmazott a dékán.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem folyamatosan erősíti együttműködését pályázatokkal, közös projektekkel (a szolgáltató pécsi egyetemisták ötlete nyomán, tervezői pályázaton újította meg például a városi terekre kihelyezett permetkapuit), a társaság a duális mérnökképzésben is fogad hallgatókat.

Az együttműködés májustól újabb kapoccsal bővült: Dr. Medvegy Gabriellát, a PTE MIK dékánját a szolgáltató háromtagú igazgatóságának tagjává választották.

1. helyezett: h2o project
alkotók: Kaltenecker Kristóf, Udvarácz Kyra (PTE Egészségtudományi Kar)

2. helyezett: Nagyvárosi hétköznapok vízszolgáltatás nélkül
alkotók: Marxer Fanni, Schnell Marcell - PTE Bölcsészettudományi Kar

3. helyezett: És te mit tennél?
alkotók: Hegyi Vanda, Hidász Glória, Nehr Nikolett, Szokolai Dóra, Suhajda Erzsébet (PTE Műszaki és Informatikai Kar)

Forrás: Tettye Forrásház