Pécsi cukrászda is szerepel az ország legnívósabb gasztronómiai kalauzának top 10-es listáján

2018. február 24. szombat 08:14

Pécsi cukrászda is szerepel az ország legnívósabb gasztronómiai kalauzának top 10-es listáján

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idei újításként nem csak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázta. A 10 legjobb cukrászda között találjuk a pécsi Jókait is.

 

Az étteremkalauz munkatársai és a szerkesztőség egy-két tagja is tesztelt, de fontosnak érezték az idei külföldi zsűrielnök, Enrico Cerea és a tavalyi elnök, Giancarlo Perbellini szakértő véleményét is, hiszen mindketten 3-4 generációs családi TOP cukrászdákat üzemeltetnek Olaszországban. Nekik köszönhetően nemzetközi szaktekintélyek is részt vettek a folyamatban.

Mit nevezhetünk cukrászdának?

Fontos tisztázni, mielőtt a legjobb hazai cukrászdákra rátérünk, mit tartottak a tesztelők cukrászdának. Azokat az intézményeket tesztelték, ahol a vendégek desszerteket, tortákat, süteményeket, apró süteményeket, fagylaltokat, parfékat, kávékat és üdítő, frissítő italokat tudnak fogyasztani és igényük szerint azt onnan elvinni.

A Dinig Guide szerkesztősége 100 cukrászda meglátogatását követően választotta ki azt a 65-öt, melyek végül bekerültek a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványába.

A TOP 10:

A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé.

1. Mihályi Patisserie - Vác
• Arácsi Cukrászda - Balatonfüred
• Bergmann Cukrászda - Balatonfüred
• Desszertem - Miskolc
• Harrer - Sopron
• Jókai Cukrászda- Pécs
• Solier - Gödöllő
• Százéves Cukrászda - Gyula
• Villa Gréta - Siófok

A Jókai Cukrászda a bírálók szerint Pécs egyik legkiválóbb cukrászdája, amely francia alapokon áll. törekvései közé tartozik a minőségi alapanyagok használata, valamint a modern technológiák igénybe vétele. A Jókai Cukrászda kínálatában gyönyörűen elkészített, modern édességek szerepelnek, a műhelyben fagylalt is készül.

Képünk illusztráció.

EQM - Fotó: pixabay