Pécsett, Ofűn, Szigetváron is ellenőriznek a NAV munkatársai

2018. augusztus 21. kedd 09:15

Pécsett, Ofűn, Szigetváron is ellenőriznek a NAV munkatársai

A NAV baranyai munkatársai augusztus kedden és szerdán Bólyban, Komlón, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket. A héten továbbá Kémesen, Orfűn és Szigetváron is felbukkannak. 

 

A szakemberek kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét, különösen a vendéglátó egységekben, fagylaltozóknál, a szezonális termékeket forgalmazóknál. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Baranyai ellenőrzések augusztus 23. és 26. között

A NAV Baranya megyei szakemberei augusztus 23. és 26. között Kémesen, Orfűn, Szigetváron és Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Az ellenőrzések során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az online pénztárgép használatát vizsgálják a revizorok, kiváltképp a ruházati kiskereskedőknél, a zöldség-, gyümölcskereskedőknél, a közterületen és a kitelepüléseken értékesítőknél. A közelgő iskolakezdésre való tekintettel, a papír-, írószer-kereskedők az ellenőrök fokozott jelenlétére számíthatnak.

Folyamatos lesz a revizori jelenlét a nagyobb fesztiválokon, ahol a kereskedők és a vendéglátók számíthatnak ellenőrzésekre.

Forrás: NAV