Pécsett is telephelyet épít a dél-koreai Hanon Systems, több száz munkahely jön létre

2018. november 29. csütörtök 10:21

Frissítve: 2018. november 29. csütörtök 10:41

Pécsett is telephelyet épít a dél-koreai Hanon Systems, több száz munkahely jön létre

Frissítve: Páva Zsolt szerint 450 munkahelyet teremt a beruházás Pécsett, a cég 12 milliárdból épít üzemet a Déli Ipari Parkban. A dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra - mondta Szijjártó Péter (képünkön) külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. 

 

Közölte, hogy a székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt.

A korábbiakhoz hasonlóan ezt a beruházást is erős nemzetközi versenyben nyerte el Magyarország - tette hozzá. 

Páva Zsolt az önkormányzat által csütörtökön kiadott közleményben úgy fogalmazott, mintegy 450 embernek adhat munkát Pécsett a Déli Ipari Parkban a dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. 

Az autóklímagyártás területén világszinten meghatározó cég közel 12 milliárd forintos beruházást hajt végre Pécsett.

Mint azt Páva Zsolt polgármester a bejelentés kapcsán elmondta, a város számára óriási siker, hogy a cég Pécsett hozza létre a tervezett új munkahelyek túlnyomó hányadát.

Hozzátette: hónapokig tartó tárgyalássorozat eredménye, hogy a dél-koreai cég Pécset választotta. Mint mondta, városunkban a Déli Ipari Parkban veti meg lábát a Hanon, s a tervek szerint 450 embernek ad munkát néhány éven belül.

Decsi István, Pécs alpolgármestere szerint a vállalat érkezését segítette, hogy Pécsett az utóbbi években több neves foglalkoztató is megtelepedett, emellett a munkaerő is rendelkezésre áll a környéken.

Mint mondta, az eddigi székesfehérvéri tapasztalatok szerint a cég kiemelkedő béreket nyújt, s az emberek szívesen dolgoznak a cégnek, amit az mutat, hogy a fluktuáció rendkívül alacsony.

 

 

MTI - Fotó: MTI/Mohai Balázs