Pécsett, a Kodály Központban koncertezik a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar

2018. május 31. csütörtök 10:25

Pécsett, a Kodály Központban koncertezik a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar

Gustav Mahler kilencedik szimfóniáját adja elő a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar június 22-én a pécsi Kodály Központban - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán. 

A "kiemelkedő tehetségű" együttest Benjamin Zander vezényli a koncerten, amelyen az osztrák-cseh komponista talán legismertebb mesterművének "érzelmekben gazdag, katartikus világába" kalauzolják a hallgatóságot - ismertette a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleménye.

Mint felidézték, Benjamin Zander kilencévesen már komponált, tanulmányait Firenzében, Kölnben és Londonban végezte, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol 1979-ben megalapította a Bostoni Filharmonikus Zenekart.

A dirigenst Mahler kilencedik szimfóniájának egyik legavatottabb tolmácsolójaként ismerik világszerte, a Bostoni Filharmonikusokkal készített lemezfelvételét Grammy-díjra jelölték - írták.

A pécsi koncertre térve a Filharmónia Magyarország megjegyezte, hogy az általa vezetett Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar ezúttal "Hádész sötét világába" invitálja hallgatóságát.

MTI