Páva Zsolt is szavazásra buzdít: legyen az Év Európai Fája a havihegyi mandulafa

2019. február 13. szerda 17:23

Páva Zsolt is szavazásra buzdít: legyen az Év Európai Fája a havihegyi mandulafa

Páva Zsolt Pécs polgármestere is részt vesz az Európai Év Fája online verseny kapcsán a pécsi mandulafára való szavazás népszerűsítésében. 

 

 

A polgármester a napokban az intézményekhez, pécsi gazdasági társaságnak címezve írt levelet, amelyben felhívja a figyelmet a téma fontosságára.

 

 

 

A levélben emlékeztet arra, hogy egy 2018-ban megrendezett országos versenyen a 35 jelölt előtt a pécsi havihegyi mandulafa nyerte el az év fája címet Magyarországon.

 

A csavarodott törzsű, több mint 100 éves fa a Havihegy csúcsán lévő Boldogasszony-templomnál áll ma is.

 

Mint levelében írja a városvezető, a magyarországi győztes pécsi mandulafa másik 14 mellett immár egy február 28-áig tartó európai versenyben is indul, amelynek győztese az Európai Év Fája címet nyeri el.

 

A legszebb, szívünkhöz legkedvesebb fára mindenki szavazhat egy online felületen.

 

„Úgy gondolom, hogy ez az ügy jó alkalom arra, hogy Pécs bizonyítsa aktivitását, a tényt, hogy a helyi lokálpatriotizmus erőteljes. Az elmúlt időszakban mindenkit arra biztattam, szavazzon a pécsi fára, tegyünk együtt azért, hogy győztesként kerülhessünk ki e nemes versengésből!" - írta a polgármester.

 

Páva Zsolt levelében emlékeztetett arra is, hogy a pécsi önkormányzat az elmúlt közel tíz évben számos ponton bizonyította, hogy a zöld gondolatok, beruházások és kezdeményezések területén az élen kíván járni. Elég csak a megújuló energiaforrások kihasználására, a fásításokra, virágosításokra, természetközeli rekreációs lehetőségek fokozására gondolni.

 

Szavazni a www.treeoftheyear.org című internetes honlapon keresztül lehet.

MTI