Páva Terracinában tárgyalt és megnézte a BL-döntőt

2009. május 28. csütörtök 20:40

Az alábbi közleményt juttatta el a sajtóhoz csütörtökön este Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

"Polgármesteri közlemény

Testvérvárosunk polgármesterének előzetes meghívására, kedden érkeztem Terracina városába. Az előre egyeztetett program szerint Terracinában tárgyaltam Alemano úrral, Róma főpolgármesterével, akivel a Pécs Európa Kulturális Főváros Programról egyeztettünk.

Örömmel tájékoztatom a pécsieket, hogy Főpolgármester Úr elfogadta a meghívásomat és személyesen látogat el 2010-ben városunkba. Továbbá megegyeztünk abban, hogy együttműködünk az EKF program sikeres lebonyolításában.

Szeretném arról is tájékoztatni a pécsieket, hogy az utazás teljes költségét saját magam finanszíroztam, saját megtakarításomból, nem költöttem el egy forint közpénzt sem az út során. Az elmúlt 20 évben soha nem értettem egyet a politikai turizmussal, és úgy gondolom, a mai helyzetben egy városvezetőnek jó példával kell előállnia.

Tájékoztatom továbbá a sajtó munkatársait, hogy részt vettem az UEFA Bajnokok Ligájának döntőjén, ha már olyan szerencsés voltam, hogy Olaszországban lehettem, nem hagyhattam ki a meccset sem. Természetesen, mint ahogy a teljes utazást, így ezt is saját magam finanszíroztam.

Dr. Páva Zsolt
Pécs polgármestere"