Páva: minden idők legszigorúbb beruházása lesz

2009. június 02. kedd 11:22

Páva: minden idők legszigorúbb beruházása lesz
A polgármester sajtóközleménye.

"A legszigorúbb beruházás következik

Az elmúlt időszak beruházásainak, illetve szerződéseinek vizsgálata megkezdődött, és azok lezárultát követően minden szükséges információt nyilvánosságra fogunk hozni.

Az elmúlt 11 év városvezetése számos kérdőjeles szerződést kötött különböző feladatok elvégzésére, amelyek gyakran joggal irritálták a pécsieket, ezért van szükség az ügyletek kivizsgálására.
A továbbiakban gyanús ügyletek már nem fordulhatnak elő, hiszen számunkra nincsen titok. Ha kell nyilvánosságra hozzuk a szerződéseket, és a teljesítésről szóló beszámolókat is.

A Széchenyi tér felújítása kapcsán sem lehet ez másként. Pécs eddigi történetének legszigorúbb beruházása következik. A kivitelezővel köttött szerződésen túl elvárásokat is megfogalmaztam, amelyekből nem engedek.

Azt kértem a kivitelezőtől, hogy a térre szereljen fel webkamerákat, hogy a pécsiek munkaidőben folyamatosan nyomon követhessék a munkafolyamatot, tisztában lehessenek a beruházás napi készültségével.

Ugyancsak elvárásként fogalmaztam meg, hogy a kivitelezői szerződésekbe, továbbá az alvállalkozókkal kötött mindennemű jogi anyagba megbízottaim betekintést kapjanak a teljes munkafolyamat időtartama alatt. Szándékaim szerint a TAKA, mint külső szervezet, alkalmas lehet a jogi anyagok figyelemmel kísérésére.

Kértem továbbá, hogy a kivitelező nyisson ügyfélszolgálati irodát a belvárosban, és a beruházás folyamán adjon tájékoztatást az érdeklődő pécsieknek a munkafolyamat minden részletéről.
Elvárásaim között szerepel az is, természetesen a törvény adta lehetőségeken belül, hogy a kivitelezésen, alvállalkozóként vagy munkásként minden olyan esetben pécsiek dolgozhassanak, amikor Pécsett megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtani képes vállalkozás található.

Végül kértem azt is, hogy a munkafolyamat, a kivitelezés állásáról a cég legalább havonta egy alkalommal számoljon be az önkormányzat Gazdasági Bizottságának.

Mindezen szabályok betartása esetén elkerülhetjük a vélt vagy valós kifogásokat, és az utolsó fillérig elszámolhatunk a pécsieknek.

Tiszta kézzel és a pécsiek megelégedésére kell dolgoznunk a Széchenyi tér felújításán, hiszen valamennyiünk érdeke, hogy e területeken is határozott változás történjen.

dr. Páva Zsolt
Pécs polgármestere
Pécs, 2009. június 2."