Parkolóőrökre lőttek rá a Búza téren, hárman megsérültek - Elfogták az elkövetőt

2018. március 21. szerda 17:10

Frissítve: 2018. március 22. csütörtök 12:34

Parkolóőrökre lőttek rá a Búza téren, hárman megsérültek - Elfogták az elkövetőt

VIDEÓVAL FRISSÍTVE! Lapunk értesülései szerint szerdán délután gumilövedékes fegyverrel rálőtt egy autós két parkolóőrre, illetve egy harmadik Biokom-dolgozóra. Mindhárman könnyebben megsérültek. Cikkünk frissítve Páva Zsolt közleményével.

Az esetről egyik olvasónk értesítette szerkesztőségünket.

Információink szerint két hölgy parkolóőrt ért sérelem, akiknek a feltűnésekor egy autós tüzet nyitott rájuk. Gumilövedékes fegyveréből több lövést is leadott rájuk, úgy tudjuk, mindketten könnyebben megsérültek. 

Az őket ért támadás után ért a helyszínre egyikük közelben tartózkodó barátja, aki szintén a BIOKOM dolgozója. Rá szintén tüzelt az elkövető, ugyancsak könnyebben megsérült.

Információink szerint az elkövetőt a helyszínen elfogták a rendőrök. 

A három sérültet kórházba szállították.

FRISSÍTÉS:

A rendőrság közleménye:

Feltehetően gumilövedékeket lőtt parkolóőrökre egy férfi Pécsen szerda délután. A rendőrök a gyanúsítottat elfogták - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A három parkolóőr egy személygépkocsit akart ellenőrizni a pécsi Lánc utcában, amikor a jármű vezetője egyiküket megütötte. A sofőr ezután elővett egy "fegyvert, vagy annak utánzatát", és feltehetően gumilövedékekkel több lövést is leadott a parkolóőrökre, majd elmenekült - írta a rendőrség.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32 éves pécsi férfit másfél órán belől a elfogták, gépkocsiját lefoglalták. A férfi gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van - közölték.

FRISSÍTÉS:

Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere elítéli a szerda incidenst, amelynek során három személyt is meglőttek feltehetően gumilövedékkel a belvárosban. 

„Rendőrségi beszámolók szerint egy férfi fegyverrel feltehetően gumilövedékekkel több lövést is leadott három személyre többek között a munkájukat végző parkolóőrökre Pécsett.

A rendőrség gyors közbenjárásának köszönhetően az elkövetőt rövid időn belül elfogták.

Mélységesen felháborítónak tartom és elítélem a férfi érthetetlen cselekedetét.

Egyben köszönöm a rendőrség gyors és pontos munkáját, az emberségből jelesre vizsgázó, közelben segítséget nyújtó pécsiek hozzáállását.

A sérülteknek ezúton mielőbbi felgyógyulást kívánok.

Bízom benne, hogy az elkövető rövid időn belül méltó büntetésben részesíti az igazságszolgáltatás."

Elfogták a lövöldözőt






 

M. B.