Pályázatot írnak ki a Tüke Busz vezérigazgatói posztjára

2021. április 15. csütörtök 17:47

Pályázatot írnak ki a Tüke Busz vezérigazgatói posztjára

Kétlépcsős pályázatot ír ki a város a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói posztjának betöltésére. A pályázatokat először egy háromfős bizottság értékeli, így a szakmai szempontoknak leginkább megfelelő jelöltek kerülhetnek az önkormányzat bíráló bizottsága elé, közölte az önkormányzat.

 

Azt írták, hogy a pécsi városvezetés elkötelezett az önkormányzati cégek és intézmények vezetőinek szakmai szempontok alapján történő kiválasztásában. A szakmaiság erősítése érdekében új pályáztatási módszerrel választhatják ki a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatóját. Ezt a hasonló méretű nagyvárosok versenyeztetési gyakorlatának áttekintése után, az ott tapasztaltak alapján állította össze a pécsi városvezetés.


Lényege, hogy a pályázatokat elsőként egy szakemberekből álló, háromfős testület értékeli, és csak azokat a pályázatokat engedi az önkormányzat bíráló bizottsága elé, amelyek szakmai szempontból teljes mértékben megalapozottak.

A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói pályázatára érkező jelentkezéseket így Dr. Zeller Gyula közgazdász, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi tanára, Dr. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója, és Dr. Góbi János, a Tüke Busz Zrt. átvilágítását végző jogász értékeli majd.


A szakmai értékelő bizottság összetétele a pécsi városvezetés szerint garancia arra, hogy a pályázatok értékelésében megfelelő hangsúlyt kapnak az üzleti, a jogi és a közlekedésszakmai szempontok, így az önkormányzati bíráló bizottság elé megfelelő ismeretekkel, tapasztalatokkal és tudással rendelkező jelöltek kerülnek majd.


A Tüke Busz Zrt. vezérigazgatói pozíciójának pályázati kiírásáról az áprilisi, közgyűlést helyettesítő online konzultáción egyeztetnek a képviselők, így a pályázatot legkorábban április végén írhatja ki az önkormányzat. A vezérigazgató személyéről a kétlépcsős elbírálást követően döntenek a képviselők.

 

MTI